Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin 2021 Sonunda Ne kadar Olur? Analistlerin Tahmini Ne?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bir çok yatırımcı Bitcoin’in gidişatının ne şekilde olacağını anlamaya çalışmaktadır. Özellikle 2021 yılı sonu için birçok yatırımcı belli bir beklentiye girmiş durumda. Söz konusu beklentiler ışığındar yıl sonu tahminlerini hep beraber inceleyelim.

Bitcoin’i Olumsuz Etkileyen Haberler

Yaklaşık Mayıs ayının sonlarından başlayıp bugüne dek kesilmeyen bir olumsuz haber trafiği oluşmuş durumda. Bu haberlerin, kripto para piyasalarının neredeyse hepsini kötü etkilediği görüldü. Piyasaları kötü etkileyen bu olumsuz haberleirn aksine, piyasaları olumlu etkileme ihtimali lan haberlerin hiç üstünde durulmuyor. Bu da piyasaya herhangi bir olumlu etki bırakmıyor. Tabi bu durumun sürekli böyle devam etmeyeceğini bizler gibi herkesin bilmesi gerekiyor.

Spekülasyon ve kötü haberleri sonusunca oluşan, death cros (ölüm kesişimi), kripto para madencilerine yönelik olan suçlamalar ve yasaklar kripto para piyasasında fiyat hareketlerini olumsuz etkiledi. Fakat analistlerin yorumlarına  bakaca olursak; grafiklerin öngördüğü seviyelerin gelmesinde, bu olumsuz haberler sadece biraz daha erteleyebilir. Genelleyecek olursak uzu  vadeli yatırım düşüncelerine sahip oldukları için diğer yatırımcılara da rahat olmalarını gerektiğini dile getiriyorlar.

Analistlerin Bitcoin Yorumu

Yatırımcıların zaman içerisinde oluşan Bitcoin düşüşlerinde heveslerinin kırıldığı görülse de genel olarak bakıldığında yatırımcıların kripto paralara olan olan güvenlerini tekrardan kazanmaya başladığını söyleyebiliriz. Bloomberg’in, Nisan ayında duyurduğu Kripto Para raporunda; 2022 yılında Bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesine geleceğini belirtiyor. (400.000 Dolar), Daha sonra piyasaların olumsuz yönde seyretmesiyle Haziran 2021’de yayınladığı raporda Bitcoin’in 2022 yılında 100.000 Dolar seviyelerine gelebileceğini belirtti. Haziran ayı Bitcoin Endeksi Raporu’nda Bitcoin’in 20.000 dolar altı seviyesi yerine 100.000 Dolar seviyesini zorlayacağını açıkladı.

Bitcoin savunucularından Max Keizer , önümüzdeki yıl Bitcoin fiyatının 200.000 Dolar seviyesinin üzerine çıkacağı açıklamsında bulundu. Max Keizer açıklamasının devamında, bundan yıllar önce Apple hisselerinin değer kaybettikten sonra, Apple hisselerine yatırım yapmaya benzettiğini belirtti. O dönemlerde yapılan olumsuz Apple yorumları, uzun vadede yerini iyi bir yatırıma bıraktı.

[ccpw id=”9919″]

Bitcoin için olumsuz senaryolar

Kripto para analistlerinin yaptığı olumlu açıklamalar kadar, bazı yatırımcıların da Bitcoin fiyatlarının pek de iyi gitmeyeceği tahminlerinde bulunuyor.

Popüler yatırımcı gruplarından, Trade Monster; Bitcoin fiyatlarının 2021 yılı sonlarında 32.000 dolar seviyesinde olacağını açıkladı. Yeni yıl ile birlikte bu seviyenin 33.000 dolar seviyesinde olacağı tahmininde bulunuldu. Analistlerin Bitcoin fiyatı ne olur? Sorusunda ikiye bölünmüş olsa da yatırımcı ve analistlerin büyük kısmı Boğa beklentisi hala devam ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.