Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberlerKripto Para Birimleri

AB, Rusya’ya Bir Yaptırım daha Uyguladı! Kripto Hizmetleri Yasağı Kabul Edildi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

AB, Rusya’ya bir yaptırım daha uyguladı! kripto hizmetleri yasağı kabul edildi. Rusya-Ukrayna çatışmasının başlamasından bu yana, neredeyse tüm dünya ya Rusya’ya karşı sesini yükseltti ya da daha da ileri giderek yaptırımlar uyguladı. Ancak Rusya’nın bu kısıtlamaları aşmak için kripto para kullanması, diğer hükümetleri harekete geçmeye sevk etti.

AB’den Rusya’ya Kripto Kısıtı

Ukrayna krizine yanıt olarak uygulanan beşinci yaptırım paketinin bir parçası olarak, Avrupa Birliği üyeleri bugün Rusya’ya yüksek değerli kripto varlık hizmetlerinin sağlanmasını yasaklamayı kabul etti.

Avrupa Komisyonu’na göre bu hamle, mevcut sınırlamalardaki boşlukları dolduracak. Beşinci yaptırım paketi kapsamında, dört Rus bankasına yönelik yasaklar, kömür ithalatına sınırlamalar ve birkaç başka önlem de dahil edildi.

Bu kısıtlamalar ise, AB içindeki ulusal hükümetleri temsil eden Avrupa Konseyi tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre, kripto para cüzdanlarına para yatırma yasağını bir adım daha ileriye taşıyor.

Ayrıca, çok az kanıt olmasına rağmen, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, yaptırımlardan kaçınmak için kripto para birimlerinin kullanıldığı konusunda uyardı.

Komisyon, 4 Nisan’da yayınlanan bir açıklamada kripto para birimlerinin şu anda dondurulan varlıklar arasında olduğunu ve 9 Mart’ta “devrilebilir menkul kıymetler” tanımını dijital varlıkları içerecek şekilde genişlettiğini belirtti.

Kripto Paralarda Son Durum

Savaş durumunun kripto para birimleri üzerinde olumsuz bir etkisi olmasına rağmen, düşüşlerin ardından neredeyse hızlı bir şekilde toparlanmaya başladılar. Bitcoin‘in fiyatı bu yılın başlarında 32.000 dolara kadar düştükten sonra 43.000 doların üzerine çıktı.

Ab, Rusya'Ya Bir Yaptırım Daha Uyguladı! Kripto Hizmetleri Yasağı Kabul Edildi
Ab,Rusya’Ya Bir Yaptırım Daha Uyguladı! Kripto Hizmetleri Yasağı Kabul Edildi

 

Sonuç olarak, analistlerin çoğu, kısa vadeli tahminlerin belirsiz olmasına rağmen BTC ve altcoinlerin uzun vadede değerinin artacağına inanıyor.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.