Haberler

ABD, Ryuk Kripto Para Aklayıcısını Hollanda’dan Teslim Aldı!

Kripto para aklamakla suçlanan Denis Mihaqlovic Dubnikov, 4 Ekim'de başlayacak 5 günlük jüri duruşması için Hollanda'dan ABD'ye iade edildi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD, Ryuk kripto para aklayıcısını Hollanda’dan iade etti. Kripto para aklamakla suçlanan Denis Mihaqlovic Dubnikov, 4 Ekim’de başlayacak 5 günlük jüri duruşması için Hollanda’dan ABD’ye iade edildi.

ABD Adalet Bakanlığı’na göre 29 yaşındaki Denis Mihaqloviç Dubinkov, 4 Ekim’de başlayacak bir davada suçlu bulunursa 20 yıla kadar hapis yatabilir.

Ryuk Kripto Aklayıcısı Suçluysa Yıllarca Hapiste Yatabilir

Adalet Bakanlığı tarafından atıfta bulunulan mahkeme kayıtlarına göre, Dubnikov ve ortakları, Ryuk fidye yazılımı saldırısı kurbanlarından ödeme almak için kara para aklama tekniklerini kullandı.

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İddiaya göre fidye ödemelerini aldıktan sonra, Ryuk aktörleri, Dubnikov, onun ortakları ve plana dahil olan diğerlerinin, uluslararası mali işlemler de dahil olmak üzere fidye gelirleriyle çeşitli mali işlemlerde bulundukları iddia ediliyor

İddialara göre Dubnikov, Ryuk’un fidye parasıyla 400.000 dolardan fazla parayı akladı (dünya çapında binlerce kurbanı hedef alan bir fidye yazılımı). Öte yandan Adalet Bakanlığı’na göre, “Komploya dahil olanlar en az 70 milyon dolarlık fidye geliri akladı”

Adalet Bakanlığı’nın Uluslararası İlişkiler Ofisi, Dubnikov’u iade etti ve diğer kurumlar dava üzerinde çalışırken, Bakanlığın dijital gasp saldırılarına karşı koymak için kurulan Fidye Yazılım ve Dijital Gasp Görev Gücü ile işbirliği yapmaya başladı. Dava, FBI’ın Portland Saha Ofisi tarafından inceleniyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.