Bitcoin Haberleri

ABD’deki ilk Bitcoin vadeli işlem ETF’i düşüş sürecinde nasıl bir performans sergiledi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz yılın son çeyreğine girilirken, ABD’de kripto para piyasası adına çok kritik bir adım atıldı ve ABD’de kurumsal yatırımcılara Bitcoin (BTC) yatırımı yapmanın bir yolu olan Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ETF başvurusuna ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) onay geldi. Proshares şirketinin BTC vadeli işlem ETF’i (BITO), ABD’deki ilk Bitcoin borsa yatırım fonu oldu ve emsalleri ile kıyaslandığında, geçen sürede daha iyi bir performans sergiledi. Ancak buna rağman Proshares’in Bitcoin ETF’inin, düşen Bitcoin fiyatı ile birlikte eridiği görülüyor.

BITO ETF’İ YÜZDEN 70’TEN FAZLA ERİDİ

Proshares Btc

Bitcoin, Kasım 2021’den bu yana değerinin yaklaşık yüzde 70’ini kaybetti. Benzer şekilde Proshares’in Bitcoin ETF’i de lansmanından bu yana yaklaşık yüzde 70 oranda değer kaybı yaşadı. BITC ETF ürünü geçtiğimiz yıl 1,8 milyar dolardan fazla giriş görmüştü ancak fona şu anda sadece 614 milyon dolar kalmış durumda.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Bloomberg Intelligence analisti James Seyffart, fondaki değer kaybına ilişkin “Kötü bir yıl oldu. 1,2 milyar doların yok olup gittiğini görüyoruz. Ancak sadece Bitcoin’e yatırım yapmak istiyorsanız BITO ETF’i ortamındaki en iyi seçenek. En azından ABD’de” dedi.

THE ETF STORE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Duruma ilişkin bir başka açıklama da danışmanlık şirketi The ETF Store’un başkanı Nate Geraci’den geldi. Geraci, “Bu son derece kötü zamanlamanın iyi tarafı, Bitcoin vadeli işlem eğrisinin düzleşerek her ay kontrat yenilemenin olumsuz etkisini en aza indirmesi oldu” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.