Haberler

AB’nin Kripto Yasası Onaylandı: Ne Zaman Yürürlüğe Giriyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avrupa Birliği’nin kripto düzenlemesinin yürürlüğe girmesi için zaman alabileceği belirtiliyor. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), 2024 yılının sonuna kadar düzenlemenin yürürlüğe girmeyeceğini açıkladı. Bu süre zarfında yatırımcılar koruma altında olmayacak ve yatırımlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilecek.

Son açıklamalar, 5 Ekim tarihinde yayınlanan MiCA hakkındaki ikinci danışma belgesi sonrasında geldi. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi, kripto varlık piyasaları yönetmeliği olarak bilinen MiCA’ya ilişkin geçiş süreci hakkında detaylı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, MiCA tabanlı kripto yatırımcı korumalarının en az Aralık 2024’e kadar yürürlüğe girmeyeceği belirtildi.

Ab’nin Kripto Yasası Onaylandı: Ne Zaman Yürürlüğe Giriyor?

MİCA’da Son Durum Ne?

Bu süre zarfında yatırımcılar, resmi şikayette bulunamayacak ve AB düzeyinde herhangi bir düzenleyici veya denetleyici güvenceden yararlanamayacaklar. Bu durumda yatırımcılar, yatırımlarını koruma altına almak için ek önlemler almak zorunda kalabilirler. Ayrıca, MiCA’nın Aralık 2024’ten sonra dahi 2026 yılına kadar tam olarak koruma sağlamayabileceği de belirtiliyor.

MiCA’nın yürürlüğe girmesinden sonra, üye devletlerin kripto borsalarına lisanssız faaliyet göstermelerine izin verilmesi için 18 aylık bir geçiş süresi verilebileceği ifade ediliyor. ESMA’ya göre, 1 Temmuz 2026’dan sonra kripto yatırımcıları, MiCA kapsamındaki haklardan tam olarak yararlanabilecekler. Ancak çoğu düzenleyici kurumun sınırlı yetkilere sahip olacağı belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.