Metaverse HaberleriHaberler

Arama Motoru Devi Google, Metaverse İle İlgili Çalışmalara Start Verdi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, metaverse ile ilgili çalışmalara start verdi.  Küresel arama motoru hizmetleri sunan bir teknoloji devi olan Google, kripto para brimlerini dijital kartlarda depolamak ve saklamak için  PayPal eski CEO’su Arnold Goldberg ile anlaştı. Ayrıca Google, artırılmış gerçeklik başlığı üzerinde çalışıyor.

Google, AR Başlığı Geliştiriyor

Hali hazırda AR/VR başlıklar, Meta, Apple ve Microsoft gibi büyük firmalar tarafından aktif olarak geliştirilmektedir. Arama motoru devi Google, bu dev şirketlerin saflarına katılan son şirket oldu.

Google tarafından geliştirilen bir artırılmış gerçeklik başlığı olan Project Iris, şu anda geliştirme aşamasındadır. Henüz prototip halinde olan ürünün 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Gerçek ve sanal dünyaları bir araya getiren ürün, metaverse‘nin geleceği için hayati önem taşıyor gibi görünüyor.

Google Metaverse
Google Metaverse

AR başlığı, Android işletim sisteminde çalışır ve Google tarafından geliştirilen bir işlemci (Pixellerdeki gibi) tarafından desteklenir. Bulut aktarımının genel işleyiş mantığının merkezinde yer alacağı, yani dışarıya çok sayıda işlem yükü yükleyeceği ve ayrıca birkaç Pixel ekibinin tecrübeli üyelerinde destekleyeceği belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Metaverse’nin Sanal Dünyada Gerçekleştirmek İstediği Projeler Nelerdir?

Google, 2021 yılına kadar bir dizi kripto para girişimi ile işbirliği yaparak bir süredir kripto para endüstrisine katılmaya çalıştığını gösterdi. Bu kez Google, metaverse dünyasında girdiğini ve bu yeniliklere uyum sağladığını gösteriyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.