HaberlerBitcoin Haberleri

El Salvador’dan Yeni Adım: Küçük İşletmelere Kripto Para Kredi İmkanı Geliyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

El Salvador, Bitcoin‘i yasal ihale yapan dünyadaki ilk ülke olduktan sonra kripto para temelli bir finansman planı geliştiriyor. 2022’nin ilk çeyreğinde hükümet, Solana tabanlı bir platform olan Acumen‘i kullanan küçük ve orta ölçekli firmalara 10 milyon dolarlık kredi verecek.

KOBİ’lere Kripto Para Kredi İmkanı

Küçük bir Latin Amerika ülkesi olan El Salvador, kripto para birimleri alanında önemli ilerleme kaydetmeye devam ediyor. 2022’nin ilk çeyreğine kadar, Bitcoin’i yasal para birimi haline getiren hükümet, küçük ve orta ölçekli işletmelere kripto para birimine dayalı kredilerde 10 milyon dolar vermeyi planlıyor.

El Salvador KOBİ Ulusal Komisyonu, bu tutarı Solana tabanlı kredi platformu olan Acumen’den alacak. KOBİ Ulusal Komisyonu, kayıt dışı işletmelere ve serbest meslek sahiplerine nakit sağlamakla görevli bir devlet kuruluşudur.

Acumen Proje Direktörü Andrea Gomez: Tefecilerden Kurtulmak İstiyoruz

Acumen proje direktörü Andrea Gomez‘e göre, kredi faiz oranının %6 ile %7 arasında olması bekleniyor, ancak %10’a kadar çıkabilir. El Salvador KOBİ’ler Ulusal Komisyonu başkanı Paul Steiner’e göre, El Salvador‘daki işletmelerin yüzde 86’sı kayıt dışı çalışıyor ve bankacılık sistemine erişimi yok. Steiner’e göre, bu işletmelerin yüzde 98’i, yüzde 2300’ü aşan yıllık faiz oranları uygulayan kayıt dışı borç verenlerden de borç alıyor:

“Onlar her ay %20 ile %25 arasında faiz alan tefeciler. Onlardan kurtulmak istiyoruz. Ekim ayından bu yana hükümet Acumen ile iletişim halinde. Bitcoin’in yasallaştırılmasının ardından, Konu başladı. Diğer platformlar da tartışılıyor. Onlarla anlaşmaya varılırsa kredi 200 milyon dolara kadar çıkabilir.”

El Salvador Kripto Para
El Salvador Kripto Para

Kripto, USDT’ye Dönüştürülecek

Mekanizma, kripto paraları sabit paralara dönüştürmek ve bunları USDT veya USDC olarak KOBİ Ulusal Komisyonuna teslim etmek için Acumen’i kullanacak. Devlet bankası Banco Hipotecario aracılığıyla kurum, KOBİ’lere ABD parası da gönderecek. Borçlular ise kredi ödemelerini ABD doları cinsinden yapacak ve KOBİ kurumu sonunda Acumen’e USDT veya USDC cinsinden ödeme yapacak.

Acumen yöneticisi Gomez’e göre, El Salvador Merkez Bankası, kredi detayları henüz kesinleşmemiş olsa da, Kasım ayında onları resmi kredi sağlayıcısı olarak atadı. Gomez’e göre Acumen’in şu anda 15.000’den fazla kullanıcısı var.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.