HaberlerAltcoin Haberleri

Arcane Research: Ripple ve Cardano İlk 10’daki Yerini Kaybedecek!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Piyasa araştırmaları şirketi Arcane Research, kripto para piyasasına yönelik 2022 tahminlerini yayınladı.

Arcane Research’in 28 Aralık 2021 Haftalık Güncelleme raporu, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) üzerine odaklanıyor, ancak diğer büyük paraları, merkezi olmayan finansı (DeFi) ve meme coinler gibi konuların ele alındığı raporda  2022’de ne olacağına dair bir tahmin sundu.

Ripple ve Cardano İlk 10’daki Yerini Kaybedecek!

Arcane Research, bu yıl Binance Coin‘deki (BNB) muazzam kazanımların, Mayıs ayında yaklaşık %1600 ile zirveye ulaştığını ve yılı %1344 ile tamamladığını kaydetti. Ayrıca analistler Binance Coin’deki bu kazanımlara ve NFT çılgınlığı ile birlikte Solana ve Terra gibi alternatiflerin piyasa değerindeki büyümeye dayanarak, Ripple‘ın (XRP) ve Cardano‘nun (ADA) en büyük ilk 10 kripto para birimi arasında ki yerini kaybedeceğini belirtti.

Bitcoin, S&P 500’den Daha İyi Performans Gösterecek

Arcane Research’ın yayınladığı rapor, Bitcoin‘in 2021 yılına kadar S&P 500 endeksinden daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor. S&P 500 bu yıl %28 artarken Bitcoin %73 artış kaydetti. Arcane ise lider kripto para birimi Bitcoin’in gelecek yıl benzer bir performans sergileyeceğini belirtti.

S&P 500 endeksi, Amerikan borsalarında işlem gören en büyük 500 şirketten oluşur.

Alternatif katmanlar, ETH’den Daha İyi Performans Gösterecek

ETH, bu yıl %455 ila %73’lük bir kazançla lider kripto para birimi BTC’den daha iyi performans gösterirken, diğer katman-bir blok zincirleri Ethereum’un bu inanılmaz performansını geride bıraktı. Birinci katman, bağımsız, temel katman blok zincirlerini ifade eder.

Öyle ki Terra (LUNA) 2021’i %14,823 artışla kapatırken, Fantom %13,549 artışla kapatarak Ethereum’un performansına gölge düşürdü.

Daha Fazla Kripto Şirketi Halka Açılacak

Bu yıl popüler kripto para borsası Coinbase 14 Nisan’da halka açıldı ve şu anda 72 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. 2022 için planlanan en büyük beş kripto şirketi halka açık listelerinin tümü şu anda 1 milyar doların üzerinde değere sahip.

Arcane, şu anda 9 milyar dolar değerinde olan kripto para borsası Bullish gibi 5 milyar dolardan daha yüksek bir değere sahip kripto şirketlerinin de 2022’de halka açılacağına inanıyor.

Bitcoin ETF’leri 1 Milyon BTC’yi Geçecek

2021’de birkaç Bitcoin vadeli borsa yatırım fonu (ETF) piyasaya sürüldü. Şu anda toplamda yaklaşık 846.309 BTC‘ye sahipler ve Arcane, büyümenin 2022’de de devam edeceğini söyledi.

“Hash oranı coğrafi olarak daha da dağılacak”

Çin Bitcoin madenciliğini yasakladığında, küresel Bitcoin hash oranı keskin bir şekilde düştü ve ardından aniden bir toparlanma yaşadı. Şimdi ABD hash gücünde dünyaya liderlik ederken onu Kazakistan ve Rusya takip ediyor. Arcane ayrıca, madencilerin Latin Amerika gibi bölgelere daha da dağılacağına inanıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.