Haberler

FTX’te Listelenecek Kripto Paraları Alameda Önceden Toplamış!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında büyük çöküşe neden olan FTX borsasının likidite krizi yaşaması ve iflas başvurusunda bulunmasının etkileri sürüyor. Pek çok kripto para şirketi bu dönemde sıkıntıya girerken FTX olaylarıyla ilgili çarpıcı iddialar ortaya atılıyor. Son olarak borsanın kardeş şirketi olarak bilinen Alameda Research’ün kripto paraları FTX’te listelenmeden önce topladığı iddia edildi. Kripto analitik firması Angus’un raporuna göre Alameda, listeleme öncesinde belirli kripto para birimlerini yüklü miktarda satın almasıyla dikkat çekiyor.

Alameda Research Krizi Büyüyor

Alameda Research Ftx

Angus verilerine göre Alemeda, 2021 yılı başından 2022 yılı Mart ayına kadar yüklü miktarda kripto para birimi aldı. Söz konusu kripto para birimleri, FTX borsasının ileride listeleyeceği tokenlerden oluşuyordu. Şirketin kripto para yatırımına ayırmış olduğu bütçenin 60 milyon dolar olduğu belirtildi. Alameda’nın FTX tarafından listelenen kripto paraları satıp satmadığı ve listeleme haberi sonrası ne zaman sattığı henüz netlik kazanmadı. Alemeda, belirlenen süre içinde FTX’te listelenen Ethereum tabanlı yaklaşık 60 kripto paradan satın aldı.

Token listeleme işlemleri genellikle kripto para birimlerinin fiyatında hızlı bir artışa neden olur. Bu nedenle borsalarda listeleneceğini bilerek tokenleri önceden satın almak, satın alan kişilere büyük kazanç sağlama potansiyeli taşıyor. Angus’un kurucusu konu hakkında şunları söyledi: “Gördüğümüz şey, neredeyse her zaman, önceki aylarda almadıkları kadar token satın almaları. Piyasalarda daha önce almamış oldukları bir şeyi almaları gerektiğini söyleyen bir şey olduğu çok açık.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.