Haberler

Arjantin’in Bitcoin Destekçisi Başkan Adayı İlk Turda Seçilemedi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Arjantin’de gerçekleşen başkanlık seçimlerinde, Bitcoin‘e olumlu bakış açısını dile getiren Javier Milei yüzde 30’un üzerinde oy alarak ikinci tura kalmayı başardı. Oyların yüzde 90’ı sayıldığında ikinci sıraya düşen Milei, 19 Kasım’da yapılacak olan ikinci turda Ekonomi Bakanı Sergio Massa ile yarışacak.

Arjantin halkı, yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Ancak, hiçbir aday ilk turda yeterli oy oranını elde edemedi. Bu nedenle, ikinci tur için 19 Kasım’da tekrar sandık kurulacak. İlk tur sonuçlarına göre, Massa yüzde 36’nın üzerinde destekle önde giderken, Milei yüzde 30’un biraz üzerinde oy alarak ikinci sırada yer aldı. Arjantin halkı, ikinci turda Massa ve Milei arasında tercih yapacak. Başkan adaylarının başkanlık koltuğunu kazanabilmeleri için oyların yüzde 45’ine veya en az 10 puanlık bir farka ihtiyaçları var.

Seçim İkinci Tura Kaldı!

Bitcoin destekçisi olan Milei, ağustos ayında yapılan ön seçimlerde oyların yüzde 30’unu alarak birinci sırayı elde etmişti. Kendisini anarcho-kapitalist olarak tanımlayan Milei, merkez bankasını bir aldatmaca olarak nitelendirmişti. Ayrıca, Arjantin pesosunu ABD dolarıyla desteklemeyi bırakacağını açıklamıştı. Başkan adayı, daha önce Bitcoin’i merkez bankası dolandırıcılarına karşı bir tepki olarak nitelendirmişti. Milei’nin La Libertad Avanza koalisyonu, özgürlükçü ve aşırı sağ popülist arasında bir pozisyonda olduğu belirtiliyor.

Arjantin'In Bitcoin Destekçisi Başkan Adayı İlk Turda Seçilemedi!

Massa ise Arjantin’in enflasyon krizini çözmek için merkez bankası dijital para birimini (CBDC) başlatma sözü verdi. Ülkede yıllık enflasyon oranı yüzde 140’a ulaşırken, halkın yüzde 40’ı yoksulluk sınırında yaşıyor.

Bu seçimler, Arjantin’in geleceği ve ekonomik politikaları açısından büyük önem taşıyor. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin giderek daha fazla kabul gördüğü bir dönemde, Milei’nin Bitcoin destekçisi olması ve Massa’nın merkez bankası dijital para birimini başlatma sözü vermesi, Arjantin’in finansal geleceği hakkında ipuçları sunuyor.

Bitcoin’in popülaritesi dünya genelinde artarken, Arjantin gibi ülkelerde de ilgi görmeye başladı. Bu nedenle, Arjantin’deki başkanlık seçimleri ve adayların kripto para birimleri hakkındaki tutumları, yatırımcılar ve kripto para topluluğu tarafından yakından takip ediliyor.

Arjantin’deki ikinci tur seçimleri, Milei ve Massa arasındaki mücadeleyle sonuçlanacak. Sonuçlar, Arjantin’in ekonomik ve finansal geleceği açısından büyük etkileri olabilir. Her iki adayın da farklı ekonomik politika ve fikirleri olduğu için, seçim sonuçları ülkenin geleceği üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.