Haberler

Son Dakika: En Önemli Veri Açıklandı! Kripto Paraların Geleceği Ne Olacak?

Dün, Bitcoin fiyatları, ABD ekonomisinin ilk çeyrekte beklenenden %50 daha az büyüdüğü haberiyle düştü.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dün, Bitcoin fiyatları, ABD ekonomisinin ilk çeyrekte beklenenden %50 daha az büyüdüğü haberiyle düştü. Bu durum oldukça ilginç çünkü büyüme hızındaki yavaşlama risk piyasaları için olumlu olabilirken, şu anki durumda ekonomi zayıflarken enflasyonun düşmemesi, Fed’i zor durumda bırakabilir gibi görünüyor.

Kripto para piyasaları dün bir düşüş yaşadı, ancak Intel, Microsoft, Alphabet gibi şirketlerin beklenilenden daha iyi kazanç raporları açıklamasıyla hisse senedi piyasalarında olumlu bir açılış bekleniyor. Bu durumda, PCE verisi gibi henüz açıklanmamış önemli veriler de dikkate alınmalıdır. Fed’in enflasyon göstergesi olarak kullandığı bu veri, güncel enflasyon durumunu anlamamıza yardımcı olacak. Eğer beklentilerin üzerinde bir rakam açıklanırsa, işler karmaşık hale gelebilir. Ancak beklentilerin altında bir rakam görürsek, bu piyasalar için olumlu bir gelişme olabilir ve Fed’in ekonomiyi daha fazla zorlamadan faiz indirimlerine gitme ihtimali artabilir.

Image 15

Geçen yılın Ağustos ayının sonundan bu yana süregelen PCE’nin düşüşü, bugünkü beklentilerle karşılaştırıldığında önemli bir gelişmeye işaret ediyor. Açıklanan verilere göre durum şu şekilde ortaya çıkıyor:

  • ABD Çekirdek PCE Açıklanan: %2,8 (Beklenti: %2,7 Önceki: %2,8)
  • ABD PCE Açıklanan: %2,7 (Beklenti: %2,6 Önceki: %2,5)

Gelen bilgiler, beklenmedik bir şekilde ve kripto paraların karşısında olumsuz bir etki yarattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.