Haberler

Avrupa Konseyi’nde çok tartışılan MiCA düzenlemesi kabul edildi! Şimdi ne olacak?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Şubat ayından bu yana kripto para piyasalarında en çok konuşulan ve tartışılan konulardan biri olan MiCA, Avrupa Birliği’nin (AB) en önemli kollarından biri olan Avrupa Konseyi tarafından 5 Ekim Çarşamba sabahında yapılan oylama ile kabul edildi. Piyasalarda bir dönem ciddi tartışmalara neden olan ve şimdi Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen kanunun önünde bu kez de başka bir Avrupa Birliği kolu olan Avrupa Parlamentosu bulunuyor.

AVRUPA’DA KRİPTO MESAİSİ YOĞUNLAŞTI

Avrupa Konseyi

Avrupa Parlamentosu, vergi kaçakçılığı ile mücadele konusunda blok zinciri kullanımı ve kripto paralardan vergi alınması konusundaki görüşmelerin ardından, 5 Ekim Çarşamba sabahı çok daha kritik bir karara imza attı. Şubat ayından bu yana kripto para piyasalarının en çok konuşup tartıştığı regülasyonlardan biri olan MiCA, bir başka AB bileşeni olan Avrupa Konseyi tarafından kabul edildi. Ancak bu kabul kararına rağmen MiCA düzenlemesinin önünde hala uzun bir yol bulunuyor.

AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA OYLANACAK

İlk olarak MiCA, önümüzdeki hafta Avrupa Parlamentosu vekillerinin oylamasına sunulacak. Eğer tasarı burada da kabul edilirse, en erken 2024 itibariyle yürürlüğe girebilecek. Söz konusu tasarının Avrupa Parlamentosu’ndaki oylaması 10 Ekim tarihinde yapılacak. Bilindiği üzere MiCA, özellikle de içerisindeki sabit coin maddeleri bakımından kripto para endüstrisinde bir tartışma yaratmıştı. Düzenleme, Euro’ya bağlı olmayan sabit coinler için 200 milyon dolarlık işlem sınırı getiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.