Haberler

Brezilya’da 6 kripto para borsasına baskın düzenlendi, 238 milyon dolarlık varlık donduruldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para alanına yönelik düzenlemeler ve kripto paraların kullanım alanlarına ilişkin kontrol çalışmaları ülkeler çapında hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Güney Kore’de vergi kaçırdığı iddia edilen kişilerden toplanan kripto paraların boyutunun 184 milyon dolara çıktığı kaydedilmişti ve ardından ABD’den de kripto paralara ilişkin inceleme çalışmalarının başlatıldığına ilişkin haberler gelmişti. Birçok ülkede kripto para işlemlerine dair çalışmalar yürütülürken, bu kez de Brezilya’da polis, kara para aklama soruşturmasında 6 kripto para borsasına baskın düzenledi.

238 MİLYON DOLARLIK VARLIĞIN DONDURULMASI EMREDİLDİ

Braziya Polisi

Brezilya’da polis, kripto para içeren vergi kaçakçılığı ve kara para aklama soruşturması kapsamında isimleri verilmeyen 6 kripto para borsasına baskın düzenledi. Polisin resmi raporuna göre yetkililer, Sao Paulo’da bir mahkemenin vermiş olduğu 101 farklı emri yerine getirdi ve bu emirlerin arasında 2 tutuklama, 37 arama ve el koyma emri bulunuyordu. Bunlara ek olarak Brezilya polisi, soruşturma altındaki kripto para borsalarının 238 milyon dolarlık varlık ve menkul kıymetlerini dondurmalarını emretti. Ayrıca ismi verilmeyen bir borsadaki 28 milyon dolarlık dijital varlığa da el konuldu.

SUÇLARIN DEVAM ETTİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Brezilya’da yürütülen söz konusu soruşturma, Brezilya Finansal İstihbaratı tarafından yürütülmekte olan ve kripto para işlemleri ile bağlantılı olduğu tespit edilen şüpheli banka faaliyetlerini inceleyen bir rapora dayandırıldı. Her ne kadar yetkililer söz konusu suçların 2017-2021 yılları arasında işlendiğini belirtse de bu suçların işlenmeye devam ettiğini düşünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.