Haberler

CryptoQuant analisti yatırımcıları uyardı: Bitcoin volatil günlerine dönebilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında Ekim ayı genel itibariyle yukarı yönlü ve pozitif fiyat hareketleri ile başladı. Bitcoin (BTC) öncülüğünde gelen yükselişler altcoinler genelinde de benzer oranlarda yükselişleri tetiklerken, piyasalarda genel anlamda ilerleyen dönemlere ilişkin pozitif beklentiler oluştu. Ancak Blockchain veri analiz platformu CryptoQuant analistlerine göre Bitcoin (BTC) vadeli işlemleri yakın zamanda ciddi bir tasfiye ile karşı karşıya kalabilir.

ANALİSTTEN “VOLATİLİTE” UYARISI

Cryptoquant

CryptoQuant’ın açık faiz verilerini ele alan ve yorumlayan bir analist, uzun süreli sessizliğin ardından Bitcoin vadeli işlemleri için büyük bir tasfiye döneminin yaklaşıyor olabileceğini iddia etti. Analist, Eylül ortasında 22 bin 800 dolara ulaşan ve ardından yaklaşık bir aydır 18 bin dolar ile 20 bin 500 dolar arasında yatay seyirde sıkışan Bitcoin’i, yakın bir zamanda eski “volatil günlerine” dönebileceğini öne sürdü. Analiste göre eğer piyasa da aşağı ya da yukarı yönde sert bir fiyat hareketliliği yaşanırsa, büyük oranda pozisyon tasfiyesi yaşanabilir.

“FİYAT ÜZERİNDE ANİ DEĞİŞİMLER GÖRÜLEBİLİR”

Yatırımcıları beklediği volatil fiyat hareketlerine karşı uyaran analist, “Büyük bir tasfiye operasyonu için fiyat üzerinde ani değişimler görülebilir. Bu göz önünde bulundurulması gereken bir konu. Açık faiz oluşumuna göre fiyat bu aralıktan yeterince volatil davranırsa bir tasfiye dalgasının (uzun veya kısa pozisyonlarda) gerçekleşme ihtimali bulunuyor” dedi.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan bilgi ve yorumlar, bahsi geçen şahısların kişisel yorumlarıdır ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.