HaberlerBitcoin Haberleri

Avrupa Yasalarına göre düzenlenmiş Bitcoin ETF Başlatıldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Fransız varlık yönetim şirketi Melanion Capital, Avrupa yasalarına uyumlu şekilde düzenlenen bir Bitcoin ETF için onay alındığını duyurdu.

Financial Times kaynaklı habere göre göre Fransız fon yöneticisi Melanion Capital’in bu fonu, Bitcoin ile yüzde 90 bağlantılı şekilde işlem görecek.. Fon bunun yanında içlerinde kripto madenciliği ve Blockchain alanlarında da aktif olan toplam 30 şirketin hisse senetlerini de barındıran bir endeksi takip ediyor olacak. Bu şirketler arasında  Voyager Digital, Galaxy Digital  ve Riot Blockchain gibi önemli şirketler yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paralar ve Geleceği

Avrupa, kripto para ETP’lerinin işini kolaylaştırsa da bölgedeki sıkı yasal kurallar nedeniyle bir ETF’nin kısa zaman içerisinde başlatılması ihtimali uzak görünüyordu.

Piyasaya giren bu yeni ETF, kripto paralara göre düzenlenmiş olsa da tam olarak Bitcoin’i gösteren bir yasal çerçeveden bahsetmek oldukça zor. Aynı zamanda ünlü fon yönetim şirketi Melanion Capital’in ETF’si, Bitcoin‘i takip eden ilk ürün olmadığını belirtmeliyiz. Menkul kıymet değilse de Wisdom Bitcoin ETP, Bitcoin’i takip eden finansal bir ürün olarak faaliyetine devam ediyor.

Gate.io Borsasına üye olarak ömür boyu yüzde 20 komisyon indiriminden faydalanmak için buraya tıklayın.

Avrupa Yasalarına Uygun İlk Bitcoin Etf'Si
Avrupa Yasalarına Uygun İlk Bitcoin Etf’Si

Avrupa Yasalarına Uygun İlk Bitcoin ETF’si

Varlık yönetim şirketi Melanion Capital ETF Başkanı Cyril Sabbagh, bu yeni ürünün sıradan bir Bitcoin (BTC) yatırımından daha iyi bir seçenek olduğunu iddia ediyor. Başkan Sabbagh, bu iddiasının arkasında varlıkların kaybolması ve güvenlik gibi, kurumlar ve bireysel yatırımcılar için endişe duyulmasına neden olduğunu belirtti.

Kanada ve Avrupa’nın bu kararından sonra Amerika Birleşik Devletleri’nin bir Bitcoin ETF kararı merakla bekleniyor.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.