Haberler

Vitalik Buterin’in X Hesabı Hacklendi! Ethereum Kurucu Ortağı Büyük Zarar Gördü

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz gece Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin‘in X hesabı, kripto ekosistemini sarsan bir saldırıya uğradı. Hesabı ele geçiren bir hacker, “ücretsiz NFT dağıtımı” şeklinde bir gönderi paylaştı ve kullanıcıları bu gönderiye tıklamaya teşvik etti. Maalesef, gönderi kısa sürede kaldırılsa da, saldırgan 691.000 dolardan fazla bir miktarı ele geçirmeyi başardı. Şu an için saldırganın kimliği henüz tespit edilemedi.

Bu olayın profesyonel bir şekilde hazırlanmış olması başlangıçta bazı şüpheleri beraberinde getirse de, Vitalik Buterin’in babası Dmitry tarafından yayımlanan bir mesaj bu talihsiz olayı doğruladı. Dmitry, oğlunun hesabının ele geçirildiğini belirterek durumu duyurdu.

Ekran Resmi 2023 09 10 10.30.24

Saldırı Sonucunda Büyük Zararlar Meydana Geldi

Vitalik Buterin’in X hesabının hacklenmesi sonucunda, birçok insanın cüzdanından 691 bin dolardan fazla bir miktar çalındığı iddia edildi. Saldırgan, yanıltıcı bir NFT bağlantısıyla kullanıcıları kandırdı ve cüzdan yetkilerini ele geçirdi. Sonuç olarak, birçok kişi tüm fonlarını kaybetti.

Vitalik Buterin, kripto para birimi Ethereum’un kurucu ortağıdır. Çok genç yaşta bu başarılı projeyi hayata geçirerek kripto dünyasında önemli bir etki yaratmıştır. Ancak, bu saldırı onun da güvenlik açıklarının hedefi olabileceğini göstermiştir.

Saldırıyla İlgili Detaylar

Saldırının gerçekleştiği iddia edilen X hesabı, kullanıcıların kötü niyetli bir bağlantıya tıklaması sonucu ele geçirilmiş Önde gelen bir blockchain araştırmacısına göre, kullanıcılar bu bağlantıya tıkladıktan sonra toplu olarak 691.000 dolardan fazla bir miktarı kaybetmişlerdir.

Vitalik’in babası Dmitry Buterin, 9 Eylül tarihinde yaptığı bir gönderide oğlunun hesabının ele geçirildiğini duyurdu. Gönderide, “Bu gönderiyi dikkate almayın, görünüşe göre Vitalik hacklenmiş. Erişimi yeniden sağlamak için çalışıyor.” ifadeleri yer almaktadır. Ancak, bahsi geçen gönderi daha sonra silindi.

Saldırı sırasında Buterin’in hesabında “Proto-Danksharding’in Ethereum’a gelişini” kutlama şeklinde bir içerik paylaşıldığı belirtilmiştir. Saldırgan, mevcut olduğu iddia edilen ücretsiz bir NFT ile kötü niyetli bir bağlantı paylaşarak kullanıcıları kandırmış ve sonunda tüm fonlarını çaldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.