Haberler

ABD’li Senatörler, Merakla Beklenen Kripto Tasarısını Açıkladı!

ABD'li Senatörler Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand, çok beklenen kripto varlık yasa tasarısını tanıttı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’li senatörler, merakla beklenen kripto tasarısını açıkladı. Önde gelen ABD senatörleri tarafından sunulan bir yasa tasarısı, kripto varlıkları için kapsamlı bir çerçeve oluşturuyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nden Senatörler Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand, çok beklenen kripto varlık yasa tasarısını tanıttı. Yasa, endüstri izleme açısından CFTC’yi SEC’ye tercih ediyor ve kripto varlıkları olan ürün satın almayla ilgili vergi endişelerini hafifletmeye çalışıyor.

Küçük ölçekli mal ve hizmet alımları vergiden muaf olacak ve bu da sakinleri 200 doların altındaki işlemlerde vergi ödemekten muaf tutacak. Ayrıca, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) yeni yetkiler verecek ve stablecoinler   için federal bir çerçeve oluşturacak.

Lummis’e göre, tasarı “dijital varlık piyasalarını izlemekten sorumlu kuruluşlar için düzenleyici netlik sağlayacak, stablecoinler için güçlü, özel bir düzenleyici çerçeve sunacak ve dijital varlıkları mevcut vergi ve bankacılık mevzuatımıza entegre edecek”

Ayrıca kripto menkul kıymetler ve emtialar arasında ayrım yapacak ve token ihraççılarının “varlığın amacına ve tüketiciye ilettiği haklara veya yetkilere” dayalı olarak neyi serbest bıraktıklarını önceden bilmelerini sağlayacak.

Önlem ayrıca, Coinbase’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı son açıklamanın bir sonucu olarak, şirketin iflas etmesi durumunda müşterilerin fonlarının nasıl ele alınacağına dair ” gerekli yasal netliği ” sunmaya çalışıyor.

Lummis ve Gillibrand’ın planı bir konuşma başlatmak için önemli olsa da, gelecek yıla kadar kesinleşmeyebiliceği belirtiliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.