Bitcoin Haberleri

Bank of America raporladı: Bitcoin fiyatı arttıkça, altınla olan korelasyonu da artıyor! Peki bu ne anlama geliyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), uzun bir süredir 18 bin 500 dolar ile 20 bin dolar seviyeleri arasında sıkışıp kalmıştı. Hatta son günlerde bu fiyat aralığındaki üst sınır, 19 bin 500 dolara kadar çekilmeye başlamıştı. Dar bir aralıkta fiyat oynaklığından uzak bir şekilde hareket eden Bitcoin, hafta ortasında gelen net yükseliş hareketleri ile hızlı bir şekilde 20 bin 600 doların üzerine tırmandı. Bu süreçte Bitcoin’in dolar endeksi (DXY) ile ters korelasyon kurduğu biliniyordu. Şimdi ise elde edilen veriler, Bitcoin ile altın korelasyonunun arttığına işaret ediyor. Peki bu ne anlama geliyor?

BITCOIN VE ALTIN KORELASYONU ARTIYOR

62876C45C8C3730E6853835F

Bank of America (BofA) tarafından sunulan raporlara göre Bitcoin 19 bin dolar seviyesinin üzerinde destek bulmaya devam ettikçe, Bitcoin’in altın ile olan korelasyonu da artış gösteriyor. Bu durum da bankanın yorumlarına göre yatırımcıların Bitcoin’i “güvenli liman” olarak kullandığı anlamına geliyor. BofA, piyasa aktivite analizinden yola çıkarak, Bitcoin’in altın ile olan ilişkisinin “kayda değer” olduğunu belirtti.

BOFA STRATEJİSTLERİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

BofA bünyesinde kripto ve dijital varlık stratejistleri olarak görev alan Andrew Moss ve Alkesh Shah isimleri, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Stratejistler tarafından yapılan açıklamada, “SPX / QQQ ile yavaşlayan pozitif bir korelasyon ve XAU (altın) ile hızla yükselen bir korelasyon, yatırımcıların makro ortamda belirsizlik devam ettiği sürece ve piyasada dip görülmeye devam ettiği sürece Bitcoin’i göreceli olarak ‘güvenli liman’ olarak görebileceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.