Kripto RehberEditörden Seçmeler

Shiba Inu Coin Nedir? SHIB Coin Nasıl Alınır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son fiyat artışı ile kripto ekosisteminin gündeminde olan Shiba Inu coin nedir? Shiba Inu, token adı SHIB olan merkezi olmayan bir “meme” token projesidir. Dogecoin’den farklı olarak SHIB’nin yaygın kullanımı büyük ilgi gördü. Çünkü web memelerine dayalı olarak geliştirilen kripto para birimlerinin kullanım kapsamı oldukça sınırlıdır. Öte yandan, merkezi olmayan finans ve NFT teknolojisi, SHIB’yi diğer meme belirteçlerinden ayırır. Rehberimizde size SHIB tokenı ve proje detayları hakkında bilmeniz gerekenleri anlatacağız.

Kısaltması: SHIB
Blok zinciri: Ethereum
Token tipi: “Utility”, yönetişim token’ı ve “meme” şaka token’ı
Toplam arz: 1,000,000,000,000,000
Dolaşımda: 590 Trilyon ( 20 kasım itibarı ile)

Shiba Inu Kurucusu

Dogecoin rakibi olarak Shiba Inu projesi Ağustos 2020’de oluşturuldu. Ryoshi, projenin web sitesine göre Shiba Inu’nun yaratıcısına verilen lakaptır. Ryoshi hakkında bildiklerimizin az olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Twitter hesabına ek olarak, yayın yaptığı bir Medium sayfası da var. Sonuç olarak, Ryoshi’nin gerçek kimliğini bilmesek de onun hakkında bazı şeyler çıkarabiliriz.

Ryoshi, yazdığı bir makalede lakabının anlamını açıkladı. Makaleye göre, belirlenmiş bir yer ve zamanda biriyle tanışırsanız, kendinizi Ryoshi olarak tanıtmalısınız. Bu şekilde, tanıştığınız insanlar da aynısını yaparsa, özel biriyle tanışacaksınız.

Buna ek olarak, Ryoshi’nin argümanları arasında kişilerin öneminin olmaması da vardır.

Başından beri söylüyorum: Ben hiç kimseyim ve önemli biri değilim. ‘Kimliğimi’ açığa çıkarma çabaları başarılı olsa bile sonuç hiç etkileyici olmaz. Ben sadece klavyenin tuşlarına basıyorum ve kolaylıkla yerim değişebilir. Ben Ryoshi’yim.

Shiba Inu’nun kurucusu Ryoshi’ye göre, SHIB tokeni bir sent değerine ulaşmadan önce birçok yönden Dogecoin’i geçebilir. Nitekim son zamanlarda SHIB’deki yükseliş de bu iddiayı desteklemektedir.

Projenin dünyanın her yerinden geliştiricileri var ve “Shib Army” adlı büyük bir grup tarafından destekleniyor. Türkçe’de Shib Army olarak bilinen grup, SHİB’i sosyal medyada tanıtıyor.

Shiba Inu Coin Nedir? Shib Coin Nasıl Alınır?

SHIB Coin Nasıl Alınır?

SHIB tokenları, pazar büyüklüğüne göre ilk yirmi proje arasındadır ve birçok borsadan satın alınabilir. SHIB tokenleri, başta Binance, Coinbase ve OKEx olmak üzere küresel kripto para borsalarında listelenmektedir.

Projenin merkezi olmayan finans dünyasını kullanması, merkezi olmayan borsaların olumlu bir görünüm geliştirmesini sağlar. Bu nedenle, popüler merkezi olmayan kripto para borsalarından, özellikle Uniswap ve Pancakeswap’tan SHIB tokenları satın alabilirsiniz.

Shiba Inu, Türkiye’de çok sayıda yatırımcı ile yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu arada, BtcTurk ve Paribu SHIB tokenlerini listeledi.

Ana Özellikler

Shiba Inu, aynı adı taşıyan Japon köpek ırkından ilham alan bir internet şakası tokenıdır. 2013 yılında ortaya çıkan popüler kripto para birimi Dogecoin’in “meme token” eğiliminden ilham aldı.

Genel olarak, “meme token” kategorisindeki kripto para birimlerinin Bitcoin veya Ethereum gibi birden fazla kullanımı yoktur. Bununla birlikte, diğer meme tokenlerinden farklı olarak Shiba Inu, Temmuz 2021’de merkezi olmayan bir borsa kurdu.

Shiba Inu’nun ayırt edici özelliklerinden biri, toplam arzıdır. 2020 yılında, Ethereum ağında token oluşturma sürecinde 1 trilyon SHIB üretildi. Toplam arzın yarısı, Uniswap borsasındaki SHIB/ETH likidite havuzunda kilitli. Likidite havuzları, yatırımcı paritesi ile tutarlı DEX getirileri sağlar.

Programın bir diğer önemli özelliği de bağışların bir pazarlama stratejisi olarak kullanılmasıdır. SHIB token arzının diğer yarısı, Ethereum’un yaratıcısı Vitalik Buterin’in adresine gönderildi. Bazıları Buterin tarafından yakılan kalan SHIB’ler, Hindistan COVID-19 Fonu’na bağışlandı.

SHIB ekosisteminde LEASH adında başka bir kripto para birimi var. SHIB’nin kurucusu tarafından üretilen LEASH tokenine Doge Killer denir.

Shiba Inu topluluğunun kararına göre, Shiba Inu’yu kurtarmak için bir kampanya düzenlendi. Amazon platformundaki smile.amazon.com bağlantısı üzerinden yapılan satın almalar, Shiba Inu Rescue Association tarafından finansman olarak kullanılmaktadır. Her satın alma işleminin bir yüzdesini bağışı sağlanır.

ShibaSwap Nedir?

ShibaSwap, eşler arası ticaret yapabileceğiniz bir kripto para birimi platformu olan merkezi olmayan bir borsadır. SHIB ve diğer kripto para birimlerinin aracı olmadan alınıp satılmasına izin verir. Ek olarak, kullanıcıların likidite sağlamasına ve tokenlarını kilitlemesine olanak tanır. ShibaSwap’ta “hisse” (kilitli) işlemlerdeki kripto para birimleri dijital cüzdanlarda tutulur. Ayrıca staking yapılarak SHIB tokenları ve ERC-20 bazlı iki farklı kripto para elde edilebilir.

ShibaSwap DEX’in kilitleme işlemi nedeniyle elde edilen ilk token BONE, ikincisi ise yazının başında bahsettiğimiz LEASH token’ıdır. Toplam 250 milyon BONE tokeni arzı ile bir yönetişim tokenidir. BONE kullanıcıları Shiba Inu’daki değişiklikleri oylayabilir. Elastik token’lar olarak da bilinen LEASH token’ları, kararlı kripto para birimlerine benzer bir tasarıma sahiptir. İçerdiği logaritmik algoritma nedeniyle arzı artabilir veya azalabilir. Bu nedenle, fiyat sabitlenmiş gibi ilerler. Ayrıca, LEASH jetonlarının fiyatı DOGE’nin 1/1000’idir.

Örneğin, Dogecoin’in fiyatı 5 sent civarında seyrederse, dolaşımdaki LEASH tokenleri eklenecek veya kaldırılacak ve imha edilecektir.

LEASH token arzındaki değişiklikler, Shiba Inu sahiplerinin değerlerini saklamasına izin verir.

75A668De0F71919D3D56Ab7Bd35Ca6375Cf5Beee

ShibaSwap Özellikleri

ShibaSwap altı farklı işlev sunar, Shiba Inu’nun merkezi olmayan borsası meme simgesidir. Bu özellikler, ekosistemdeki token’ların işlevselliğini artırmak için tasarlanmıştır.

Madencilik: Bu özellik, bir likidite havuzu özelliğidir. Bu nedenle kullanıcılar kripto varlıklarını mevcut likidite havuzlarına aktarabilirler. Bu nedenle, likidite sağlayıcıları SSLP token’ları ile ödüllendirilecektir.

Havlamak: “woof” adı verilen bir özellik ile kullanıcılar SSLP token’larında BONE ödülleri kazanabilirler.

Gömmek:  Bu özellik ile SHIB token’ları kilitleyebilir ve karşılığında yüksek faizli BONE token’ları alabilirsiniz. xSHIB, xLEASH veya xBONE gibi kilitli jetonlarda %200’e varan yüksek faiz oranları görünür. BONE kazançlarının %33’ü anında paraya çevrilebilirken, %66’sı altı ay boyunca kilitli kalır.

Swap:Takas, farklı varlıklar arasında geçiş yapılmasına izin veren bir borsa özelliğidir.

Bonefolio: Bu özellik, APY oranlarını ve mevcut oranları izleyen bir kontrol panelidir. Temel olarak, veri akışını ve hızını göstermeye yardımcı olur.

NFT: NFT özelliği, popüler NFT koleksiyonu CryptoPunks’a benzer görüntülerden oluşan Shiba Inu köpeklerinin pikselli fotoğraflarını içerir. “Shiboshis” adlı NFT’ler, nadirliklerine göre sıralanır.

Elon Musk Etkisi

Shiba Inu piyasaya sürüldüğünde kripto dünyasından yeterince ilgi görmedi. Ancak Elon Musk’ın Dogecoin’deki gönderisi, diğer meme coin’e olan ilginin artmasına neden oldu. Dünyaca ünlü iş adamı Elon Musk’ın ciddi anlamda Dogecoin sahibi olması ona “Dogefather” lakabını kazandırdı. Ayrıca, Elon Musk’ın Dogecoin’in resmi olmayan CEO’su olarak seçilmesine bile yol açtı.

Mayıs 2021’de “Saturday Night Live” adlı TV programında yer alan Musk’ın Dogecoin hakkında olumlu bir açıklama yapması bekleniyordu. Şaşırtıcı bir şekilde, DOGE, TV şovundan sonra ciddi bir düşüş gördü. O yıl ortaya çıkmaya başlayan SHIB, beş günde %2000 arttı.

Elon Musk daha sonra kendi şirketi Tesla’nın Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kullanamayacağını belirtti. Sonuç olarak, kripto para piyasası ciddi bir düşüş yaşadı. Elbette SHIB fiyatları da genel durumdan etkileniyor. Kısacası ünlü girişimci Elon Musk’ın SHIB’nin fiyatını dolaylı olarak yükselttiği ve SHIB’nin fiyatını dolaylı olarak düşürdüğü söylenebilir.

SHIB Coin Yorum ve Geleceği

Kripto para piyasalarında bazen merkezi olmayan finans ve diğer zamanlarda NFT sezonu mevcuttur.
Mayıs 2021’de hızlanan meme token girişimlerinin büyümesi, mevcut meme sezonuna neden olmuştur.
Shiba Inu’nun algılanan değeri ve yaygın kullanımı, diğer meme token’ları üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.
Bununla birlikte, yatırımcılar, meme token’larının önemli oynaklığı nedeniyle ciddi şekilde engelleniyor.
Sonuç olarak, meme token girişimlerini değerlendirirken kapsamlı bir çalışma yürütmenin önemli olduğuna inanıyorum.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.