Haberler

Avustralya CBDC Pilot Programını Başarıyla Bitirdi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avustralya Merkez Bankası (RBA), CBDC pilot programını başarıyla tamamladı. Banka, CBDC’nin geliştirilebileceği 4 temel alanı belirledi.

Avustralya Merkez Bankası ve Dijital Finans Kooperatif Araştırma Merkezi, 44 sayfalık bir raporda CBDC’lerle ilgili bulgularını açıkladı. Merkez Bankası, dijital para biriminin karmaşık ödemeler ve varlık tokenizasyonu gibi dört temel alanda faydalı olduğunu belirledi.

Avustralya Merkez Bankasi Cbdcnin Pilot Uygulamasini Baslatacakr4 844X475 1
Avustralya Cbdc Pilot Programını Başarıyla Bitirdi! 3

16 şirketin katıldığı bir pilot program gerçekleştirildi. Şirketler, CBDC’nin “atomik mutabakatlara” izin veren hem eşzamanlı hem de anlık işlem mutabakatı gibi potansiyel faydalarını vurguladı. CBDC’nin karmaşık iş süreçlerinde verimliliği artırabileceği ve riski azaltabileceği için “programlanabilirlik” özelliğine dikkat çekildi.

Rapor, bir CBDC’nin faydalı olabileceği alanlara değindi. Özel olarak ihraç edilen tokenize banka mevduatları veya varlık temelli stabilecoin‘lerin kullanılması gibi başka yollarla birçok fayda elde edilebileceği belirtildi. CBDC’nin Avustralya ödeme ekosisteminin bazı alanlarında verimliliği ve esnekliği artırabileceği ifade edildi. Potansiyel faydaları için araştırmaların devam ettiği belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.