Haberler

Kripto paralar hisse senedi korelasyonunu pozitif yönde kırdı: Bitcoin yükselirken Nasdaq düşüşte

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası 26 Ekim Çarşamba gününden bu yana yüzde 2,50 oranda değer artışı kaydetti ve piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), 20 bin dolar seviyesindeki kritik bölgeyi sağlama alarak hareket etti ve 20 bin 700 dolar seviyesinin üzerine çıktı. 5 haftadır devam eden düşük volatilitenin geride kalabileceğine dair beklentiler güçlenirken, bir süreliğine de olsa piyasaların hisse senedi piyasalarından bir kez daha pozitif yönlü ayrışabileceği beklentileri de artmaya başladı. Bitcoin’deki bu güçlü hareketliliğin yanı sıra Ethereum’un (ETH) da yukarı yönlü güçlü fiyat hareketleri sergilediği görülüyor.

ETHEREUM YÜKSELİŞLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ethereum Yükseli̇şleri̇ni̇ Sürdürüyor

En büyük altcoin konumunda bulunan Ethereum (ETH), Çarşamba günü çift haneli değer artışları kaydetti ve Investing.com verilerine göre son 24 saatlik süreçte yüzde 4,07 oranda yükseldi. Böylece Ethereum, uzun bir süredir tutunduğu 1.300 dolar bölgesinden yukarı yönlü uzaklaşarak 1.550 doların üzerine tırmandı.

Oanda pazar analisti Edward Moya, CoinDesk’e yaptığı açıklamada, “Bitcoin artık 20 bin dolar seviyesinin üzerinde rahat bir pozisyon aldı. Fed’in faiz kararını açıklayacağı toplantısına kadar bu fiyat aralığında denge bulacaktır” dedi.

KORELASYON BOZULDU

Avalanche CEO’su Emin Gün Sirer geçtiğimiz ay kripto para piyasası ile hisse senedi piyasası arasındaki korelasyona dikkat çekmişti ve yaklaşık 11 aydır bu trendin devam ettiğini belirtmişti. Ancak teknoloji yoğunluklu Nasdaq dün günü yüzde 2’lik değer kaybıyla kapatırken, S&P 500 de yüzde 0,74’lük düşüş kaydetti. Bu da kısa bir süreliğine de olsa kripto para piyasası ile hisse senedi piyasası arasındaki korelasyonun kırıldığını gösteriyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.