Haberler

Binance Borsası FTX’i Satın Almaktan Vazgeçtiğini Duyurdu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda olan Binance son günlerde en çok konuşulan isimlerden biri haline geldi. ABD merkezli popüler kripto para borsası FTX’in yaşadığı likidite krizi yüzünden Binance borsasından yardım talep etmesi çok konuşulmuştu. Bunun üzerine Binance, FTX’i satın alma planlarının olduğunu açıklayarak tüm dikkatleri üzerine çekmiş ve kripto para piyasasında geçici bir rahatlama yaratmıştı. Ancak Binance resmi sosyal medya hesabından yapılan son paylaşım herkesi şaşırttı.

“FTX Satın Alımından Vazgeçtik”

Binance Ftx Ceo

Binance Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Kurumsal durum tespitinin yanı sıra, yanlış kullanılan müşteri fonları ve ABD regülatörlerinin soruşturmalarıyla ilgili en son haberlerin bir parçası olarak, potansiyel FTX.com satın alımından vazgeçmeye karar verdik.” ifadeleri dikkat çekti. Dev borsa ilk başta FTX müşterilerinin likidite sağlamasına destek olmayı amaçladıklarını ancak problemlerin kontrol ve yardım etme yeteneği dışında kaldığını ifade etti.

Yatırımcıların Zarar Görmesi Kaçınılmaz

Borsanın açıklamasında ayrıca kripto para sektöründeki her büyük aktörün başarısız olduğu durumda yatırımcıların zararla karşılaşacağı görüşü öne çıktı: “Bir sektördeki her büyük aktör başarısız olduğunda perakende yatırımcılar zarar görecektir. Son birkaç yılda kripto ekosisteminin daha esnek hale geldiğini gördük ve zamanla kullanıcı fonlarını kötüye kullananların serbest piyasa tarafından ayıklanacağına inanıyoruz. Düzenleyici çerçeveler geliştirildikçe ve endüstri daha fazla yerelleştikçe, ekosistem daha da güçlenecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.