Altcoin Haberleri

ABD’li Düzenleyici Binance ve FTX Arasındaki Gelişmeleri İncelemeye Aldı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında adeta deprem etkisi yaratan Binance ve FTX gerilimi düzenleyici kurumların radarına takıldı. ABD’de faaliyet gösteren Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) yetkilileri, yatırımcıları korkutan gelişmeler hakkında konuştu. CFTC basın sözcüsü Steven Adamske, düzenleyicinin borsalar arasında yaşanan bu konuyu yakından takip ettiğini söyledi. ABD’de finansal piyasaları düzenleyen Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) günlerdir süren kripto para fırtınasında sessiz kalmıştı. Düzenleyici kurum, Binance ve FTX arasında yaşanan gelişmeleri izlediklerini açıkladı.

CFTC İki Borsa Kurucusunu Radara Aldı

Binance Ve Ftc

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried, dijital bir emtia sınıfına giren kripto paraların doğrudan gözetim altında tutulması için CFTC’ye ihtiyaç olduğunu söylemişti. Özellikle kripto para düzenleme yetkisinin bu kuruma verilmesi için ciddi lobicilik yapan SBF sektördeki bazı isimler tarafından sert eleştirilere maruz kalmıştı. Piyasada düşüşe sebep olan son gelişmelerin ardından kurumun radarına takılan isimlerden biri haline geldi.

Binance Borsası FTX’i Satın Almayı Planlıyor

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, FTX borsasını satın almak için girişimde bulunacağını açıkladı. Binance CEO’su CZ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu konuyla ilgili olarak henüz bağlayıcılığı bulunmayan bir anlaşma yaptıklarını söyledi. Binance yöneticileri ayrıca FTX borsasıyla ilgili herhangi bir savaş istemediklerini dile getirmişlerdi. Bu gelişmeler Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para piyasasında sert düşüş hareketlerine yol açmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.