HaberlerBorsa Haberleri

Binance, Kripto Para Kullanıcılarını Koruyan Temel Hakları Yayınladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto borsası Binance‘in CEO’su Changpeng Zhao, şirketin bir “teknoloji şirketinden bir finansal hizmetler şirketine” geçmek için dünya çapında genel merkez ve bölge ofisleri kurmayı hedeflediğini söyledi. Bu doğrultuda borsa bir “kripto hakları bildirisi” yayınladı.

Binance Kripto Hakları Bildirisi

Binance, salı günü ‘Kripto Kullanıcıları için 10 Temel Hak’ adlı bir bildiri yayınlayarak, dünyanın dört bir yanındaki milletvekilleri için “kripto piyasasını düzenlemeye yönelik tartışmalar ve küresel çerçevelerin geliştirilmesine yol gösterebilecek” bir çerçeve önerdi.

Bu bildiride finansal araçlara evrensel erişim çağrısında bulunuluyor, yenilik teşvik ediliyor, kişisel verilerin sıkı bir şekilde korunması isteniyor ve şunlar savunuluyor:

“Her insan daha fazla ekonomik bağımsızlık sağlayan kripto gibi finansal araçlara erişebilmelidir.”

Tasarının yedinci maddesinde “Düzenleme ve inovasyon birbirinden ayrı değildir” denilerek, “kripto düzenlemesinin kaçınılmaz olduğu” kaydedildi.

Bu görüşü yineleyen Binance CEO‘su şunları söyledi:

“Kullanıcıları koruyan ve inovasyonu teşvik eden düzenleyici politikanın ne olacağını belirlemek için düzenleyiciler ve dünya liderleriyle birlikte çalışmak için sektör olarak mümkün olan her şeyi yapmak istiyoruz.”

Bu arada Squawk Box‘a röportaj veren CEO, merkezi bir yapıyı benimsemek için merkezi bir borsa ihtiyacına, yani uzun süredir var olan “merkeziyetsiz idare merkezi” anlatısından bir değişime dikkat çekti:

“Merkeziyetsiz bir kuruluş olarak başladık. Ancak sektörün büyümesiyle birlikte düzenleyiciler bu sektörü inceleme başladı ve merkeziyetsiz yapılarla nasıl çalışacaklarını bilmiyorlar.”

Binance bu yılın başlarında çeşitli yargı alanlarında gösterdiği faaliyetler nedeniyle dünya çapında düzenleyicilerin denetimiyle karşı karşıya kaldı. Şirket o zamandan bu yana yönetmeliklere uyuyor ve hedefine ulaşmak için eski kolluk kuvvetleri görevlilerini işe alıyor.

CEO, “Düzenlemelerin bu sektör için faydalı olduğuna inanıyoruz” diyerek, şirketin düzenlemeleri tamamen benimsemeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi. CZ, bunun bir parçası olarak kripto hakları bildirisi yayınladıklarını söyledi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.