Haberler

Binance’in Dev Projesinde Son Gelişmeler Ne Durumda?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para borsası Binance, kripto sektörünü kurtarmak için 1 milyar dolarlık bir planı hayata geçirmişti. Ancak Bloomberg’in yayınladığı analize göre, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun bu planı başarısızlıkla sonuçlandı ve hedeflenen meblağ toplanamadı. Ayrıca, projeye yapılan yatırımlar da çok sınırlı kaldı.

Binance’in 1 Milyar Dolarlık Planında Son Durum

Geçtiğimiz yıl, FTX’in iflasıyla birlikte kripto sektörü kaotik bir sürece girmişti. Bu süreçte hayatta kalan en büyük kripto borsası Binance, CEO Changpeng Zhao önderliğinde 1 milyar dolarlık bir planı devreye almıştı. Bu plan kapsamında, nakit sorunu yaşayan projelere destek verileceği açıklanmıştı. Kasım 2020’de Bloomberg’e yaptığı açıklamada CZ, “Sektörün 2023’te değil, şimdi kurtarılmaya ihtiyacı var” demişti.

Ancak Zhao’nun kriptoyu kurtarmaya yönelik büyük planı beklenen sonuçları vermedi. Endüstri Kurtarma Girişimi (IRI) adı verilen bu girişim, başlangıcından bu yana sadece 30 milyon doların altında bir miktarı dağıtabildi. Dokuz katılımcıdan sadece biri taahhüt ettiği tüm fonları yatırdı. Bu süreçte kripto sektöründe nakit sorunları büyürken, birçok şirket iflas etti ve işten çıkarmalar yaşandı.

Binance’in Dev Projesinde Son Gelişmeler Ne Durumda?

IRI’ın Başarısızlığı ve Kripto Sektörü

IRI’ın başarısız olması, kripto sektörünün cesur vaatlerinin her zaman gerçekleşmediğini bir kez daha gösterdi. Binance ve CEO CZ, bu yıl ABD’nin iki düzenleyicisi tarafından dava edildi. Bu davaların da Binance’in itibar kaybına neden olduğu belirtildi.

Bloomberg’in analizine göre, sektörün önde gelen şirketlerinden Jump Crypto ve Animoca Brands, projeye 70 milyon dolarlık fonla destek verdi. Ancak bu şirketler, Binance’in taahhütlerini yerine getirmedi. Binance, projeye 18 şirketin katıldığını açıklamıştı, ancak bu şirketlerden yalnızca 9’u kamuya açıklanmıştı. Analizde fon aracılığıyla toplanan miktarın çok sınırlı yatırımlara dönüştüğü ifade edildi.

Kripto para borsası Binance’in 1 milyar dolarlık projesi, Bloomberg’in analizine göre başarısızlıkla sonuçlandı. Hedeflenen meblağ toplanamadı ve yapılan yatırımlar çok sınırlı kaldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.