Haberler

Gary Gensler Kripto Para Şirketlerini Uyardı 

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

SEC başkanı Gary Gensler, yapay zeka (AI) teknolojisinin risklerine değinerek, kripto firmalarının dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Gensler, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı olarak yaptığı açıklamalarda AI’nin önemine vurgu yaparak, aynı zamanda sermaye piyasalarını etkileyebilecek bir silah olduğunu da ifade etti. SEC başkanı, kripto firmalarının mevzuatlara uygun davranması gerektiğini vurgulayarak çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gary Gensler Kripto Para Şirketlerini Uyardı  3

Gary Gensler, AI hakkında günümüz teknolojisi ifadelerini kullanarak, finans sektörünün dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Yazı dizisi yayınlayan başkan, “Mevcut yetkilerimizle, yapay zekanın hem mikro hem de makro zorluklarına karşı korunmaya odaklandık” dedi.

Kripto şirketleriyle ilgili uyarıda bulunan Gensler, teknolojinin olumlu yönlerini de göz önünde bulundurarak, finansal hesapların açılması, uyum programları, ticaret algoritmaları, duyarlılık analizi ve birçok konuda kolaylık sağladığını belirtti. Son olarak, SEC başkanı, menkul kıymetler kanunlarına göre dolandırıcılığın kesinlikle cezalandırıldığını vurgulayarak, sermaye piyasalarındaki her türlü tehdidi savuşturmak için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.