Haberler

Binance’ten Kritik Karar: BUSD Kredilerini 25 Ekim’e Kadar Askıya Alacak!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance, BUSD kredilerini 25 Ekim’e kadar durdurma kararı aldı. Bu karar, kripto para dünyasında büyük bir etkiye sahip olan Binance borsasının kripto para birimi Binance USD (BUSD) için borç alma ve borç verme hizmetlerini geçici olarak durduracağı anlamına geliyor. Bu haber, kripto para piyasasında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Binance, 3 Ekim tarihinde yaptığı bir duyuru ile BUSD kredilerini ve teminat pozisyonlarını 25 Ekim’e kadar durdurma kararı aldığını açıkladı. Bu karar, özellikle BUSD kullanıcıları için önemli bir değişiklik olacak. Ancak, kullanıcılar hala Tether gibi diğer sabit coinleri kullanarak Binance üzerinden borç alıp verebilecekler.

Binance borsasında BUSD’yi ödünç veren kullanıcılar, tahmini olarak yıllık yüzde 3 getiri elde edebiliyordu. Ancak bu kararla birlikte, bu hizmet geçici olarak durdurulacak ve ay sonuna kadar kredi ve teminat pozisyonları kapatılacak.

Piyasa değeri Düşüş Gösterdi

Binance’in BUSD hizmetlerini durdurma kararı, Cointelegraph’un 31 Ağustos tarihli bir haberine göre, BUSD’nin tüm hizmetlerinin 2024 yılına kadar durdurulacağı haberiyle önceden duyurulmuştu. Bu kararın arkasında, Binance’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile olan devam eden bir dava olduğu ve BUSD’nin ihraççısı olan New York fintech firması Paxos’un Binance ile ilişkilerini sona erdireceğini açıklaması yer alıyor.

BUSD, en büyük sabit coinler arasında yer alıyordu ve Kasım 2022’de 23 milyar dolarlık en yüksek piyasa değerine ulaşmıştı. Ancak bu süre zarfında piyasa değeri 2,23 milyar dolara kadar düştü.

Hizmetler Aşamalı Olarak Sonlandırılıyor

Binance, BUSD ve ilgili hizmetlerin sonlandırılmasını aşamalı olarak gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz ay, borsa BUSD para çekme işlemlerini BNB Chain, Avalanche, Polygon, Tron ve Optimism gibi platformlarda askıya aldı, ancak Ethereum ağında hala açık bıraktı. Bununla birlikte, BUSD para yatırma işlemleri tüm blokzincirlerinde hala devam etmekte olup, borsa kullanıcıları BUSD bakiyelerini gelecek yıla kadar fiat veya diğer kriptolara dönüştürmeye çağırmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.