Haberler

Bitcoin Opsiyon Trader’ları Düşüş için Pozisyona Geçti!

Deribit'te 29 Mart'ta sona erecek olan put opsiyonlarının işlem hacmi, call opsiyonlarının işlem hacmini 3 katına çıkardı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Deribit’te 29 Mart’ta sona erecek olan put opsiyonlarının işlem hacmi, call opsiyonlarının işlem hacmini 3 katına çıkardı.

Bitcoin ETF’leri yatırımcılar arasında azalma gösterirken, opsiyon sözleşmeleriyle işlem yapan trader’lar arasında artan bir düşüş beklentisi dikkat çekiyor.

Bloomberg’ın raporuna göre, Deribit adlı dev kripto opsiyon borsasında, Mart’ın 29’unda sona erecek olan satım opsiyonları, alım opsiyonlarını geride bırakarak hacim açısından zirveye ulaştı. Platformda hızla ilgi gören satım opsiyonlarının kullanım fiyatları ise 45 ve 50 bin dolar arasında dalgalanıyor.

Son 24 saat içerisinde alım opsiyonlarının işlem hacmi 154 milyon dolar seviyesinde kalmışken, satım opsiyonlarında bu rakam 426 milyon doları aşmış durumda.

Image 26

Düşüşler Öncelere Oranla Düşük Olmayabilir

Kripto para piyasasındaki güncel kaldıraç seviyelerini yansıtan sürekli vadeli işlem sözleşmelerinin fonlama oranları, genelde düşük düzeyde devam etmekte. Bu durum, Bitcoin’deki geri çekilmelerin önceki düşüşler kadar belirgin olmayabileceğine işaret etmekte.

Cumberland Labs’un DeFi uzmanı Chris Newhouse, “Fed’in kararlarının tartışıldığı gün, dijital varlıkların da olumlu makro rüzgarlara olumlu tepkiler verdiğini gördük. Ancak hisse senetleriyle olan korelasyonun zayıflamasıyla birlikte ETF’lerdeki çıkışlar ve likidasyonların etkisi, BTC ve ETH’yi aşağıya çekti” şeklinde konuştu.

Kripto merkezli broker FalconX’in araştırma direktörü David Lawant, “Günümüz piyasa düzeltmesi, GBTC çıkışlarının devam eden yüksekliği nedeniyle büyük ölçüde tetikleniyor. Son günlerdeki spot ETF net giriş verileri, dört kere ardışık olarak negatif olarak belirlendi.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kripto para piyasalarında bugünün yıldızı olarak parıldayan en yüksek piyasa değerine sahip kripto para birimi, bugün itibariyle 63 bin 600 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.