Haberler

Fransız Devi BNP Paribas, BlackRock Bitcoin ETF’i Satın Aldı!

Fransa'nın dev bankası BNP Paribas, Bitcoin akımına katıldı ve 2024'ün ilk çeyreğinde BlackRock'ın IBIT fonundan satın aldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Fransa’nın dev bankası BNP Paribas, Bitcoin akımına katıldı ve 2024’ün ilk çeyreğinde BlackRock‘ın IBIT fonundan satın aldı. Bankanın elde ettiği ETF’in değeri, 1 BTC‘den daha az olduğu anlaşılıyor.

Fransız finans kuruluşu BNP Paribas, 2024’ün başlangıcında 1030 IBIT hissesi için hisse başına 40,47 dolar ödeyerek toplamda 41.684,10 dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi. Bu işlem resmi olarak SEC’ye bildirildi. Bankanın, mevcut piyasa koşullarında bir Bitcoin’in fiyatından daha az miktarda yatırım yapması dikkat çekici bir detaydı.

Image 2

Türkiye’deki faaliyetlerine devam eden ve küresel ölçekte 4 trilyon doların üzerinde varlığı yöneten BNP Paribas, 2022’de kripto paralara ilişkin “kapıyı kapattık” açıklamasını yapmıştı. Bu benzer ifadeler, bugün kripto alanında ve tokenizasyonda büyük yatırımlar yapan BlackRock’tan da gelmişti.

Dünyanın önde gelen finans kurumlarından biri, ilk kez bir spot Bitcoin ETF’si aldığı sırada, kurumsal şirketlerin ve fon yöneticilerinin bu alana artık giriş yaptığı veya yapmayı düşündüğü açıkça kanıtlandı. Bu haber, aslında başka bir haberin peşi sıra gelmesi tesadüf değil gibi görünüyor. BNP Paribas’ın Bitcoin ETF’sini aldığı haberi ortaya çıkmadan birkaç saat önce, BlackRock şirketinin dijital varlıklardan sorumlu yöneticisi Robert Mitchnick; varlık fonları, büyük yardım kuruluşları ve diğer finansal kurumlara Bitcoin spot ETF’leri hakkında bilgilendirme yapmıştı.

Bitcoin’de Artış!

BNP Paribas’un Bitcoin ETF’si için yapılan duyurunun ardından, Bitcoin’de büyük bir yükseliş yaşandı. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, bin doların üzerinde bir artış gösterdi ve 59 bin dolar seviyesini aşmayı başardı.

ABD dışındaki yabancı bankalar ve diğer şirketler, eğer bu ülkede faaliyet gösteriyor ve 100 milyon dolardan fazla varlığı yönetiyorsa, SEC’ye çeyreklik bazda bu tür bildirimlerde bulunmaları gerekmektedir. Şirketler, çeyreğin sonundan en fazla 45 gün sonra SEC’ye ilgili konu hakkında bilgi sunmakla yükümlüdürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.