Bitcoin Haberleri

Bir yatırımcı daha fazlasını kazanmak isterken elindeki 1 Bitcoin’den de oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Whale Alert tarafından aktarılan verilere göre bir Bitcoin (BTC) kullanıcısı, dolandırıcıların kurbanı oldu. Aktarılan rapora göre kullanıcı, sosyal medya üzerinden kendisine ulaşan dolandırıcılara 1,03 adet Bitcoin’ini (BTC) kaptırdı. Platform tarafından sağlanan verilere göre söz konusu dolandırıcı adrese bugüne kadar 800 bin dolardan fazla değerde Bitcoin gönderildi.

DOLANDIRICLAR 800 BİN DOLARLIK BTC ÖDEMESİ ALDI

Dolandiriclar 800 Bin Dolarlik Btc Odemesi Aldi

Geçtiğimiz yıl kripto para piyasasında Bitcoin öncülüğünde değer artışları ön plana çıkmıştı. Piyasa genelinde boğa sezonunun etkileri görülürken, bu süreçte dolandırıcılar da daha fazla ortaya çıkmaya başlamıştı. Geçtiğimiz yıl artan dolandırıcılık vakalarının, yükselişlere paralel olarak arttığı düşünülüyordu ancak 2022 yılında piyasada düşüş eğilimi görülüyor olmasına rağmen dolandırıcıların girişimlerinden vazgeçmedikleri görülüyor. Bir kullanıcı, 1,03 Bitcoin’ini daha fazla Bitcoin kazanma isteğiyle dolandırıcıların hesabına gönderdi ve elindeki Bitcoin’ininden oldu. Söz konusu dolandırıcı hesaba şu ana kadar 806 bin dolarlık BTC gönderildi.

“HEDİYE BITCOIN” YÖNTEMİ İLE KANDIRDILAR

Whale Alert tarafından paylaşılan raporda, kullanıcının 1,03 BTC gönderdiği hesabın dolandırıcı hesabı olduğu ve bu hesaba bugüne kadar toplamda 344 kez ödeme yapıldığı belirtildi. Hesaba yapılan ödemelerin ortalamasının 2.300 dolar olduğu bildirilirken, kurbanların bu dolandırıcı hesaba bugüne kadar 806 bin dolarlık Bitcoin gönderdikleri tespit edildi. Whale Alert, söz konusu dolandırıcılık işleminin “hediye kripto para” yöntemi ile gerçekleştirildiğini yazdı. Bu yöntemde dolandırıcılar, ulaştıkları kurbanlarını, kendilerine Bitcoin göndermeleri durumunda 2 katını geri verecekleri yalanı ile tuzağa çekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.