HaberlerEkonomi

Küresel Piyasalar Güvercin Mesajlarla Rahatladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kısa süre önce Federal Rezerv’in (Fed) faiz kararının açıklanmasının ardından küresel piyasalar oldukça hareketli bir döneme girmişti. Ancak şimdi, Fed üyelerinden gelen güvercin mesajlar ve ABD-Çin temaslarının hız kazanması, risk iştahını artırarak piyasalarda olumlu bir havanın hakim olmasına neden oluyor. Bu durum, Perşembe günü ABD borsalarının ılımlı yükselişlerle kapanmasına ve vadeli işlemlerin de pozitif bir seyir göstermesine işaret ediyor.

Fed Üyelerinden Güvercin Sinyaller

Fed üyeleri Thomas Barkin ve Austan Goolsbee, piyasalara güvercin sinyaller göndererek yatırımcılara olumlu bir mesaj verdi. Bu mesajlar, hisse senetleri piyasalarını, Fed’in politikalarına ve ABD-Çin ilişkilerindeki iyimserliklere bağlı olarak yükselişe geçirdi.

Küresel Piyasalarda Güvercin Sinyalleri

ABD Borsalarındaki Hareketlilik

ABD’de S&P 500 endeksi, Perşembe gününü yaklaşık %0,59’luk bir artışla tamamlamıştır. Diğer önemli endekslerden olan Nasdaq endeksi ise %0,73’lük bir artış kaydederken, Dow Jones endeksi ise %1,22’lik bir düşüş yaşamıştır. Bu hareketlilik, küresel piyasalarda genel bir iyimserlik havasının hakim olduğunu göstermektedir.

Son 24 saat içerisinde kripto para sektöründe de bir hareketlilik yaşanmaktadır. Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin, %2,1’lik bir artış göstererek 26.958 dolar seviyesine yükselmiştir. Bitcoin’i takip eden diğer önemli kripto para birimi Ethereum ise son 24 saat içinde %2,7’lik bir artış kaydetmiş ve 1.654 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.