Haberler

UST çöküşünden zarar görenlerin kayıplarını telafi edeceğini açıklayan Luna Vakfı, tazminat çalışmalarını erteledi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Terra ekosistemini destekleme amacıyla kurulmuş olan, kâr amacı gütmeyen Luna Foundation (Luna Vakfı), algoritmik stablecoin TerraUSD’nin (UST) çöküşü sonrasında kayıp yaşayan kullanıcıların kayıplarını telafi etmek için çalışmalarına devam edeceğine açıklamıştı. Ancak Luna Vakfı, “devam eden ve yaklaşan davaları” gerekçe göstererek, telafi çalışmalarını erteledi. Vakıf konuya ilişkin Twitter’da bir dizi açıklamada bulundu ve bu açıklamalara göre devam eden yasal süreçten dolayı, sorunun çözümü için nihai ve net bir tarihin belirlenemediğini belirtti.

TELAFİ ÇALIŞMALARI ERTELENDİ

Terra Luna

Eldeki veriler, TerraUSD çöküşü sonrasında 60 milyar doların üzerinde varlığı olan LFG’nin toplam bakiyesinin yaklaşık 105 milyon dolar seviyesinde olduğunu gösteriyor. Erteleme bildirisi, Terraform Labs şirketine yönelik soruşturma devam ederken geldi. Bilindiği üzere Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon için Interpol tarafından kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmış ve Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan da Kwon’un pasaportunu iade etmemesi halinde pasaportunun iptal edileceği bildirilmişti.

LUNA DAVASINDA YASAL SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Bir diğer yandan Güney Kore’de yetkililer, Yu soyisimli bir şirket yöneticisini de tutukladı. Ancak yargıç, daha sonra bu tutuklama kararını kaldırdı. Şu an için Güney Koreli yetkililer, Terra çöküşünün arkasındaki sorumlu isim olarak gösterilen Do Kwon’un ve onunla birlikte 5 kişinin daha peşinde. Yasal süreç devam ederken Luna Vakfı’nın telafi çalışmalarına nasıl geri döneceği, ne zaman tamamlayacağı henüz bilinmiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.