Bitcoin Haberleri

Bitcoin Arzının Yüzde 6’sı Buhar Oldu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para veri analiz platformu Casa tarafından yapılan araştırma, Bitcoin arzı ile ilgili çarpıcı bir detayı gözler önüne serdi. Özellikle FTX borsasının ani bir şekilde iflas etmesi, kripto sektöründe büyük panik yarattı. Ancak geçmişte bunun gibi birçok kripto para şirketinin iflas ettiği biliniyor. En büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) 21 milyon arzı ile sınırlılık özelliği taşıyor. Fakat arz sınırlı olduğu için FTX gibi dev şirketlerin batması, Bitcoin’de dezavantaj yaratıyor. Casa raporunda da buhar olan Bitcoin arzı gündeme taşındı.

1.200.000 Adet BTC Kayıplarda

1.200.000 Adet Btc Kayiplarda

Geçmiş yıllarda kripto para dünyasında iflas eden veya fonlarını çaldıran dev şirketler Casa araştırmasının öznesi oldu. Araştırmacılara göre bu kripto platformları, Bitcoin’in güncel arz miktarına göre yüzde 6’lık kısmını elinde tutuyordu. Araştırmada geçmişte sektörde varlığını sürdüren 14 adet kripto para platformundaki toplam 1.200.000 adet Bitcoin’in şu anda dolaşımda bulunmadığı belirtildi. Dolaşımdan çıkartılan bu yüklü miktarda BTC’lerin hangi adreslerde olduğu bilinse de kimin elinde olduğu hakkında bilinmezlik sürüyor.

Sahte Bitcoin Uyarısı

Araştırma şirketi Casa, dolaşımdan çekilen bu Bitcoin’lerin ne zaman hareket edeceğinin merak konusu olduğunu vurguluyor. CasaHODL kurucu ortağı Jameson Lopp ise Bitcoin ismini kullanan sahte kripto para projelerine dikkat çekti. Lopp, kripto para piyasasında 80’den fazla sayıda Bitcoin isimli varlık olduğunu açıklayarak yatırımcıları uyardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.