Kripto RehberEditörden Seçmeler

MASAK Nedir? MASAK’ın Görevi Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Mali Suçları Araştırma Komisyonu (MASAK), kara paranın aklanmasını önlemek amacıyla 1996 yılında 4208 sayılı Kanunla kurulmuştur. Bir yıl sonra faaliyetlerine başladı. MASAK’ın temel işlevi, suç gelirlerinin aklanması alanındaki gelişmeler ile suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi ve tespit edilmesine yönelik yöntemler konusunda araştırma ve sektörel çalışmalar yapmaktır. Bununla birlikte, zamanla, uluslararası ekonomik ve finansal ilişkilerin büyümesi, yeni yasa ve düzenlemeler gerektirdiğinden, geçmişle karşılaştırılamaz. Bu ihtiyaca cevap olarak 2006 yılında 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun yürürlüğe girmiştir. Kanuna göre terörün finansmanını önleme kapsamında veri toplanması, alınması, incelenmesi ve şüpheli işlem bildirimlerinin değerlendirilmesi de MASAK’ın sorumluluğundadır.

Masak Nedir? Masak'In Görevi Nelerdir? Hiçbir zaman gündemden düşmeyen bu konu kripto para piyasasının gölgesinde yer alarak kara para aklama gerekçesiyle haber gündeminde dikkat çekti. Bugün kripto para piyasasını yakından takip eden kurum, istihbarat toplamak ve araştırma yapmakla görevlendirildi. Bir kişi veya kurum, soğuk cüzdan olarak bilinen bir sistem kullanarak, herhangi bir sorun yaşamadan çevrimiçi bir cüzdandan dünyanın diğer ucuna para gönderebilir. Bu nedenlerle, ABD Adalet Bakanlığı ve İç Gelir Servisi, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance hakkında soruşturma başlatmıştı.

Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesinin yanı sıra uygulama stratejileri geliştirmekte, belirlenen politika çerçevesinde kanun, tüzük ve yönetmelik taslakları hazırlamakta, gerekli diğer uygulama hükümlerini oluşturmakta, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamakta, görüş ve bilgi alışverişi yapmaktadır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.