Haberler

Kraken, 5 Kripto Varlığı Durdurma Kararı Aldı!

Kripto para borsası Kraken, Kanada'da faaliyet gösteren 5 kripto varlık ile ticareti askıya alma kararı aldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para borsası Kraken, Kanada’da faaliyet gösteren 5 kripto varlık ile ticareti askıya alma kararı aldı. Kasım ve aralık aylarında Tether, Dai, Wrapped Bitcoin (WBTC), Wrapped Ether (WET) ve Wrapped Axelar (WAXL) üzerindeki tüm işlemleri durduracak olan borsa, bu adımı Kanada’daki düzenleyici zorluklara yanıt olarak atıyor.

Borsa tarafından yapılan açıklamada, “Platformumuzdaki varlıkları sürekli olarak izliyor ve kripto endüstrisindeki en yüksek uyumluluk standartlarını karşıladığımızdan emin oluyoruz” ifadesi kullanıldı. Kraken, bu kararın ardından Kanadalı yatırımcılara hizmet vermeye devam edeceğini vurguladı.

Kraken, 5 Kripto Varlığı Durdurma Kararı Aldı!

30 Aralık itibarıyla, bahsedilen kripto varlıklarıyla ilgili para yatırma ve alım-satım işlemleri sona erecek. 4 Aralık’tan itibaren ise bu varlıklardan para çekme işlemi yapılamayacak. Geriye kalan varlıkların ise geçerli piyasa fiyatı üzerinden ABD dolarına dönüştürüleceği belirtildi.

Kraken yetkilileri, bu kararın Kanada’daki son yasal değişikliklere uygun olarak alındığını açıkladı. Kraken’in benzer adımlar atan diğer Kanada borsalarıyla aynı hedefe yönelik olarak bu kararı aldığı görülüyor. Örneğin, Coinbase ağustos ayında USDT, DAI ve RAI alım-satımını durdurmuş, CryptoCom ise USDT’yi listeden çıkarmıştı.

Kanada’da düzenleyici zorluklar ve yasal değişiklikler sonucunda birçok borsa faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştı. Bu borsalar arasında Binance ve OKX de yer almaktadır. Bu durum, kripto para piyasasında Kanada’da faaliyet gösteren borsalar için belirli bir belirsizlik dönemine işaret etmektedir.

Diğer bir gelişme ise, Kraken’in Birleşik Krallık operasyonlarının yeni genel müdürünün Bivu Das olduğudur. Bu atama, Kraken’in Birleşik Krallık pazarındaki varlığını ve etkisini artırmak için yapılan stratejik bir hamle olarak değerlendirilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.