HaberlerAnaliz

Bitcoin Bu Haberle Birlikte Yükselişe Geçti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para yatırımcıların uzun zamandır beklediği olumlu haberler gelmesiyle piyasa yeniden hareketlenmeye başladı.

Bitcoin (BTC), uzun süredir SMA 200 çizgisinin üzerinde fiyatlanıyordu. Birçok kripto para uzman belirtilen SMA 200 çizgisinin üzerinde tutunan fiyatın yeni bir yükselişe hazırlandığını söylüyordu. Ardından gerçekleşen SMA 50 yukarı yönlü olarak SMA 200 çizgisini kesmesi ve Golden Cross olarak tabir edilen hareket grafikte oluşmasına ek dün akşam 23.04 itibariyle haber ajanslarına düşen JP Morgan haberi ise fiyatı hareketlendiren en önemli etken oldu.

Bitcoin Neden Yükseliyor?

Öncelikle Golden Cross Yani boğa kesişmesinin grafikte oluşmasıyla 50.000 dolara giden bir kanalın oluşması bir süredir bekleniyordu. Bu beklentinin gelen haberler ve olumlu piyasa koşulları bu yükselişi destekleyen önemli bir etken oldu. Önemli direnç seviyelerinden biri olan 46.800 dolar direnci, bir süredir test ediliyordu ve bu da direnç de başarıyla kırıldı. Bu dirençlerin ne kadar önemli olduğunu ve başarılı çalıştığını bugün bir kez daha gördük daha önceki 46.800 testlerinde başarısız olan Bitcoin, alt destek olan 44.300 dolar seviyesine kadar çekilmiştir.

Bugün düşen RSI ile gücünü toplayan Bitcoin fiyatı yeniden 46.000 dolar seviyesine kadar yükseldi. Sadece 5 dakika içinde milyonlarca dolarlık şort pozisyonun tasfiye edildiği görüldü.
Binance borsasında 00:27 itibariyle Bitcoin, 47.682 dolardan alıcı buluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cardano Nedir? Cardano Tarihsel Gelişimi

JP Morgan Raporu Ne Anlama Geliyor?

Dünyanın en büyük finans kurumlarından olan JP Morgan 13 Ağustos 23.04 itibariyle aşağıda gördüğünüz raporu yayınladı.

Coin-Turk.com
Coin-Turk.com

‘‘Kripto paralara vadeli işlem piyasalarında artan bir ilgi var. MTI danışmanları Bu artan ilgi karşısında şort pozisyonlardan çıkmak ve long pozisyon açmak zorunda kalıyor.’’

 

Yukarıdaki bu açıklama kripto para piyasalarına artan kurumsal ilgiye dikkat çekerek, Bitcoin fiyatının yukarı yönlü seyrinin devam edeceğini söylüyor. Finans danışmanlarının long pozisyon açmaya yöneltildiği detayı kripto para piyasalarını son derece olumlu etkiledi. Short pozisyonlar mayıs ayından bugüne en düşük seviyeleri gördü.

Dün akşam gelen haberle birlikte 100 milyon doların üzerinde short pozisyon sadece 5 dakika içinde tavsiye edildi. Piyasaların genel görünümü, Çin’in yıl sonuna kadar yeni tedbir almayacağınız açıklaması Hindistan’ın muson oturumlarında Kripto yasaklarını gündeme getirmemesi de Elon Musk’ın, Bitcoin fanatiğine dönüşmesiyle son derece pozitife döndü. Ancak unutmamamız gereken bir şey var! JP Morgan haberleriyle yön tayin edilen piyasalarda çoğu zaman rüzgar aniden tersine döndüğü görülmüştür. Sizlerin de bu uyarımızı dikkate alıp pozisyon açmanızda fayda olacaktır. Tabi güncel destek ve direnç seviyelerini takip etmeniz de yararınıza olabilir.

Bitcoin Fiyatı Ne Kadar?

Lider kripto para birimi Bitcoin, yaşadığı yükselişin ardından coinmarketcap verilerine göre yazımızın kaleme alındığı  sırada 46,302 dolar seviyelerinden işlem görmektedir.

Coinmarketcap
Coinmarketcap

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.