HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin ile ABD Son Dönemde Dikkate Değer Ayrışma Yaşadı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin ve ABD 10 yıllık hazine tahvilleri arasında son dönemde dikkate değer bir ayrışma yaşandı. Geçtiğimiz hafta, ABD 10 yıllık tahvil faizleri 2009’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Buna karşılık, Bitcoin değerinde %10’un üzerinde bir düşüş kaydedildi.

Bu durum, Nisan ayından bu yana Bitcoin ve tahviller arasında en güçlü negatif ilişkiyi ortaya koydu. Ayrıca, ABD’nin enflasyona endeksli tahvilleri ile Bitcoin arasındaki zıt yönlü hareket de zirve yaptı. Sonuç olarak, son 4 ayın en yüksek negatif ilişkisi yaşandı. TradingView verilerine göre, bu ayın 30 günlük korelasyon katsayısı negatif yöne dönerek -0,72 seviyesine geriledi. Nisan ayında ise bu rakam 0,28’e kadar yükselmişti. Korelasyon değeri, 1 olduğunda varlıkların paralel hareket ettiğini, -1 olduğunda ise ters yönde hareket ettiğini ifade eder.

1000X563 Cmsv2 Fe09Cbc7 Deb9 50Cd B591 Fba4950272Cd 7167886
Bitcoin Ile Abd Son Dönemde Dikkate Değer Ayrışma Yaşadı! 3

BTC fiyatı üzerindeki etkileri gösteren veriler, makroekonomik faktörleri açığa çıkarıyor. Nisan ayındaki spot ETF başvurularıyla birlikte negatif bir korelasyon ortaya çıkmıştı.

Geçen hafta, enflasyona endeksli 10 yıllık ABD tahvil getirisi yüzde 1,97’ye yükseldi ve Şubat 2009’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bununla birlikte, Bitcoin Kasım 2022’den beri en sert haftalık düşüşünü yüzde 10’un üzerinde kayıpla yaşadı. Aynı haftada, Nasdaq yüzde 2,22 düşüş kaydetti. Bitcoin, yeni haftaya 26 bin doların biraz üzerinde başladı. Kripto para piyasa değeri ise 1 trilyon doların üzerinde seyrediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.