Bitcoin Haberleri

Bitcoin madencilik verileri şaşırttı: BTC üretimi, bilgisayar oyunlarından daha az enerji harcıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz yıl kripto paralar devasa bir ralliyi sürdürürken, Mayıs ayında büyük bir düşüş dalgası geldi ve Bitcoin (BTC) ile birlikte neredeyse tüm kripto para birimleri çok sert geri çekilmeler yaşadı. Söz konusu geri çekilmelerde Bitcoin madenciliğinde kullanılan enerjinin çevreye verdiği zararlarla ilgili söylentiler etkili oldu. Her ne kadar bu alanda çıkan iddialar tek başına düşüşleri tetiklememiş olsa da ortaya çıkan bu FUD sonrası Bitcoin’den ciddi oranlarda çekilmeler kaydedildi. Hala büyük bir tartışma konusu olan Bitcoin madenciliğinin tükettiği enerjiye ilişkin, Bitcoin Madencilik Kurulu’ndan (BMC) kritik bir veri geldi. Eldeki verilere göre BTC madenciliği, küresel enerjinin yüzde 0,16’sını tüketiyor.

BTC ENERJİ TÜKETİMİ ARTTI

Btc Enerji Tuketimi Artti

Bitcoin, enerji verimliliğinde ve daha farklı sürdürülebilir enerji karışımında yaşanan çarpıcı gelişmelere ve atılan adımlara rağmen yılda yıla enerji tüketimini yüzde 41 oranda artırdı. Ancak Bitcoin enerji tüketiminde yaşanan bu artışların, regülatörlerin Bitcoin madencilik faaliyetlerini kısıtlamasına yol açabileceğine ilişkin endişeler de arttı. BMC tarafından sağlanan rapor, Bitcoin madenciliğinde küresel enerji üretiminin yüzde 0,16’sının tüketildiğini ve bu enerji miktarının, bilgisayar oyunları tarafından tüketilen enerjiden daha az olduğunu ortaya koydu.

HER ŞEYE RAĞMEN HASH ORANI ARTTI

Bitcoin enerji tüketiminde yüzde 41 oranda artış görüldü ve bununla birlikte Bitcoin ağında daha az blok üretildi. Öte yandan Bitcoin fiyatı da bir süredir düşüş eğilimdeydi ancak buna rağmen Bitcoin ağı hash oranları, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 8,34 oranda ve yıllık bazda yüzde 73 oranda artış gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.