Bitcoin Haberleri

Bitcoin topluluğu Ekonomi Nobeli’nin Satoshi Nakamoto’ya verilmesini istiyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Küresel ekonomi alanında büyük bir devrim yaratan Bitcoin (BTC), 2009 yılında anonim yazılımcı Satoshi Nakamoto tarafından yayınlandı. Kripto para piyasasının temellerini atan Bitcoin ortaya atıldığında, küresel ekonomik krizin etkileri görülmeye devam ediyordu. Nakamoto belki de Bitcoin’in bu kadar büyüyeceğinden habersizdi ancak gelinen noktada Bitcoin’in, dünyada büyük bir değişimi sağladığı açık ve net şekilde görülüyor. Bu nedenle  de Bitcoin maksimalistleri ve kripto topluluk üyeleri, Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’ta Nobel ödülünü layık görüyor.

“NAKAMOTO ÖDÜLÜN ASIL SAHİBİ OLMALIYDI”

Satoshi Nakamotota Nobel

Geleneksel ekonominin çöküş yaşadığı 2009 dönemlerinde piyasaya sürülen Bitcoin, ilginç bir mesajla ilk ağ aktivitesini gerçekleştirdi ve gelinen noktada tüm kripto para dünyasının mimarı oldu. Kripto para hayranları ve topluluk üyeleri, Bitcoin’i piyasaya süren Satoshi Nakamoto’yu Nobel ödülüne layık görüyor. Aslında ödül etkinliği geçtiğimiz günlerde İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından düzenlendi ve bu yıl Ekonomi Nobel ödülü, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eski başkanı Ben Bernanke’ye verildi. Ayrıca adaylar arasında, “bankalar ve finansal krizler” konusunda araştırma yapan 2 aday da yer almıştı.

BERNANKE KARARI ELEŞTİRİLDİ

Ekonomi Nobeli’nin teslim edilmesiyle birlikte sosyal medyada tepkiler de ortaya çıkmaya başladı. Bitcoin ve kripto para hayranları, ödülün Satoshi Nakamoto’ya verilmesi gerektiğini savundu. Kararı eleştiren kripto para topluluğu, 2008 krizinde bankaları kurtarmak adına para basan Bernanke’nin yanlış tercih olduğunu savundu. Zira aynı dönemde Nakamoto, tüm dünyada tüm insanlara ekonomik özgürlük sağlayabilme amacıyla Bitcoin’i geliştiriyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.