Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin’de Büyük Tehlike! Ayı Piyasası Olasılığı Tarihin En Yüksek Seviyesinde!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Riskli varlıklar için tehlike sinyali veren ayı piyasası olasılığı, tarihin en yüksek seviyesine çıkmış durumda. Bu durum özellikle Bitcoin (BTC) ve altcoin’ler için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

En çok satan kişisel finans kitabı ‘Zengin Baba Yoksul Baba’nın yazarı Robert Kiyosaki gibi deneyimli ekonomist ve yatırımcılar, ekonomik krize ilişkin uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Ayı piyasası riski ise hisse senetleri, emtialar, yüksek getirili tahviller gibi riskli varlıklar için tehlike sinyali veriyor. Bu riskin tarihin en yüksek seviyesine çıkmış olması, Bitcoin (BTC) ve altcoin’ler için de olumsuz bir durum olarak kabul ediliyor.

Tarihin En Yüksek Seviyesindeki Ayı Piyasası Riski

11 Nisan tarihinde paylaşılan veri ve grafiklere göre, ayı piyasası olasılığı modelinin son dönemde 0,8 puana artarak tarihin en yüksek seviyesine ulaştığı konusunda uyarıda bulunuldu. Game of Trades adlı anonim piyasa uzmanı, bu modelde işsizlik oranı, Tedarik Yönetimi Enstitüsü (ISM) imalat endeksi, getiri eğrisi, enflasyon ve fiyat-kazanç (PE) oranı gibi beş farklı makroekonomik faktörün dikkate alındığını belirtti.

Ayı Piyasası Olasılığını Etkileyen Faktörlerde Son Durum

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun 7 Nisan tarihli raporuna göre, Mart ayında işsizlik oranı nispeten düşük bir seviyede gerçekleşti. Aynı tarihte açıklanan ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) verisi ise iş aktivitesinde büyümeye işaret etti. ABD Hazinesi getiri eğrisine bakıldığında ise on yıllık ABD devlet tahvilinin getirisinin yüzde 3,48, iki yıllık tahvilin getirisinin ise yüzde 4,06 olduğu görüldü.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın 12 Nisan’da açıkladığı ABD enflasyon verileri, Fed’in enflasyonu baskı altına aldığını gösteriyor. Yıllık çekirdek enflasyon beklentilere paralel bir şekilde yüzde 5,6 gelirken, yıllık enflasyon yüzde 5 ile beklentilerin altında kaldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.