Bitcoin Haberleri

Bitcoin’in (BTC) Düşüş Yaşadığı Dönemde Harekete Geçen Balinalar’dan, 1,5 Milyar Dolarlık Birikim!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında volatiliteye alışkın olan balinalar, son düşüş döneminde harekete geçerek büyük bir birikim yapmaya devam ediyor. Kripto analiz kuruluşu IntoTheBlock’un verilerine göre, Bitcoin arzının en az yüzde 0,1’ini elinde bulunduran cüzdanlar, Ağustos ayının son iki haftasında toplamda 1,5 milyar dolarlık alım gerçekleştirdi. Bu da balinaların düşüşlere rağmen iştahlarını koruduğunu gösteriyor.

Balinalar, Bitcoin Düşüşünden Yararlandı!

Kripto piyasalarının genellikle haber akışlarına bağlı olarak hareket ettiği bir gerçek. Ancak balinalar, daha geniş bir perspektifle piyasayı takip ederek stratejilerini sürdürüyor. IntoTheBlock’un kayıtlarına göre, Bitcoin’in en büyük balinaları (500 milyon dolardan fazla varlığa sahip olanlar), 1,5 milyar dolarlık alım gerçekleştirdi. Bu büyük birikim, ETF etkisiyle yaşanan düşüş dönemine denk geldi.

IntoTheBlock’un araştırma başkanı Lucas Outumuro, bu artışın kripto piyasasına para girişinin neredeyse hiç gerçekleşmediği bir döneme denk geldiğine dikkat çekti. Outumuro, balinaların bu hamlesini vadeli piyasalara yönelik bir strateji olarak değil, tamamen organik alımlar olarak yorumladı.

Btc Balinaları

Balinaların bu satın alma hamlesi, Bitcoin fiyatının son iki ayın en düşük seviyesine gerilediği bir zamana denk geldi. Ancak Grayscale’in mahkeme kararı sonrası alımları durdurduğu biliniyor. IntoTheBlock verileri, balinaların Bitcoin’in 26 bin dolara kadar gerilediği dönemde iştahlarını arttırdığını ortaya koyuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.