HaberlerTüm Haberler

CFTC Başkanı, Kriptoya Yönelik Planlamalar Düzenliyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

CFTC başkanı Rostin Behnam, ajansın güvenli olmayan kripto para birimlerini kontrol etmek için çalışacağını duyurdu.

Kripto para birimleri giderek daha popüler hale geliyor ve bu da düzenleme talebini artırıyor. Geçen yılki FTX ve Terra olayları, düzenleme konusunu gelecek yıl için bir öncelik haline getirdi. Hükümetlerin ve yetkililerin çabalarına rağmen, henüz bir uzlaşma sağlanamadı. CFTC başkanı Rostin Behnam, tam kongre yetkisiyle kripto kurallarına odaklanmak istiyor.

Cftc Başkanı, Kriptoya Yönelik Planlamalar Düzenliyor!

CFTC başkanı Rostin Behnam, kripto düzenlemesi üzerinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Behnam, Amerikan Barolar Birliği tarafından oluşturulan bir etkinlikte açıklama yaptı. Konuşmasında, Kongre’nin CFTC’ye kripto para birimleri için düzenleme yetkisi vermesi gerektiğini dile getirdi. Bu talebine gerekçe sunan Behnam, kripto endüstrisinde son dönemde yaşanan iflaslara ve çöküşlere atıfta bulundu.

Behnam’a göre komisyon, potansiyel düzenleyici boşluklardan yararlanmak için iyi bir yerdeydi. Ancak dava, gerekli kararların alınması ve mevzuatın uygulanması için ABD’li milletvekillerine ertelendi.

Yönetmelik konusuna da değinen Behnam şu açıklamalarda bulundu:

Düzenleme, müşterileri korumak ve yerel ve küresel finans piyasalarında herhangi bir sınır içinde öngörülemeyen başarısızlıkları önlemek için gereklidir. 2023 ya da 2033’te bir ya da birden fazla krizin meydana gelmesinden bağımsız olarak harekete geçmeliyiz. Artık yeni bir Kongre var ve ben de talep edildiği üzere mevzuat taslakları için teknik destek sağlamaya devam edeceğim.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.