Haberler

Hindistan Başbakanı’ndan Kripto Para Açıklaması

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hindistan, çok sayıda kripto para yatırımcısına ev sahipliği yapıyor. Sonuç olarak, ülkenin kripto para birimleri konusundaki duruşu en az ABD’ninki kadar önemlidir. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, birkaç dakika önce kripto para birimi hakkında bir konuşma yaptı. Peki, Hindistan’daki kripto para birimlerinin geleceği hakkında ne dedi?

Hindistan Başbakanı’ndan Kripto Açıklaması

Başbakan Modi, dünyanın kripto paralara karşı tutarlı bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini ve ancak bu şekilde engellerin çözüleceğini ifade etti. Rapor, küresel çabanın önemini vurgulayan Modi’nin ek sözleriyle güncellenecektir.

Modi, Dünya Ekonomik Forumu’nda bir konuşma yapıyor. Yazının yazıldığı sırada Bitcoin 42.500 dolardan işlem görüyordu. Daha önce de benzer görüşler ortaya koyan Hindistan Başbakanı, her fırsatta kripto para birimlerinin kapsamlı küresel düzenlemesinin önemini vurguluyor. Bu açıklamanın Dünya Ekonomik Forumu’na dahil edilmesi, Modi’nin diğer dünya güçlerine açık daveti olarak görülebilir.

“Bütün ülkeler kripto para birimi konusunda işbirliği yapmalıdır.” Kripto para birimlerinin teknolojik gücü nedeniyle, hiçbir ülke onlarla tek başına başa çıkamaz. “Bütün ülkeler zorlukların üstesinden gelmek için birlikte çalışmalı.”

Şu anda, her ülke kendi kripto para düzenlemesini geliştiriyor. Türkiye dahil tüm devletler biyosferi üç yoldan biriyle kontrol etmeye çalışıyor: yasaklayıcı, barışçıl veya gri bir alanda. Örneğin, El Salvador gibi ülkeler kripto para birimlerini memnuniyetle karşılarken, Türkiye gri alan üzerinde kalmak istiyor ve normal ticarette kripto para birimlerinin kullanımını yasaklamaya çalışıyor.

Hindistan Ve Kripto Para Birimleri
Hindistan Ve Kripto Para Birimleri

Hindistan ve Kripto Para Birimleri

Kurallar açısından Türkiye ve Hindistan oldukça yakın. Örneğin Hindistan’da, normal ticarette kripto para birimlerine izin verilmez. Bunun en büyük nedeni, bu prosedürün bir sonucu olarak ülkenin yerel para biriminin zarar görmesidir. Geçen yıl, Hintli yetkililerin WazirX borsasıyla ilgili kararları gündemimizi oldukça meşgul etmişti. Yetkililer, borsa yoluyla ülkeden bir yabancı fon çıkışı keşfettiklerinde WazirX’e göz dağı verdiler.

Hindistan dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip. Bununla birlikte, ülkedeki Bitcoin ekosistemine düzensiz sıcak para akışını durdurmak da istiyor. Aynı endişeleri paylaşan Türk yetkililerin de bu yönde çalıştıkları biliniyor.

Bu hükümetler, kripto para birimlerinin yasa dışı olamayacağını ve potansiyel olarak ekonomilere yardımcı olabileceğini fark ettiler. Türkiye’nin ve Hindistan’ın kripto paralar konusundaki tutumları hakkında şu anda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak 2022 bu açıdan yoğun bir yıl olacak gibi görünüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.