Bitcoin Haberleri

Chivo Bitcoin ATM’leri ABD’de Yerlerini Aldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Banka hesabı olmayan yada havale tutarı ödemek istemeyen Salvadorluların kolayca işlem yapabilmesi için, ABD’de Chivo ATM’leri kuruldu.

El Salvador, Orta ABD ülkesinde havale göndermeyi daha kolay ve ucuz hale getirmeyi amaçlayan bir hareketle birçok ABD eyaletine Chivo Bitcoin ATM’lerinden getirdi.

ABD’de Chivo ATM’leri Kuruldu

Başkan Nayib Bukele, 13 Eylül’de attığı bir ekip tweette, mahalli mevzuatın izin verdiği on ABD lokasyonunda komisyonsuz 50 Chivo ATM’si kurduklarını söylemiş oldu. Bu lokasyonlar Los Angeles, San Francisco ve California başta olmak suretiyle, bir ekip eyaleti içeriyor. Pew Araştırma Merkezi’ne bakılırsa, 2017 itibariyle Salvador kökenli averaj 2,3 milyon Hispanik (ABD vatandaşları dahil) ABD Birleşik Devletleri’nde yaşıyordu.

Salvadorlular, ulusal kimlik numaralarını kullanarak bir Chivo hesabı oluşturabilirler.  ATM’lerden para çekip yatırabilir, cüzdan uygulamasından para gönderebilir yada ödeme yapabilirler. Ayrıca meydana getirilen bitcoin yada dolar işlemlerini de hiçbir komisyon ödemeden gerçekleştirebilirler.

Bukele, kaydolan vatandaşları 30 dolarlık bitcoin ile ödüllendiren cüzdanların kullanıcı sayısının 500.00’den fazla bulunduğunu tahmin ediyor. Hükümet, lansman öncesinde ülkede halihazırda Bitcoin ile işlem meydana getiren (tahmini olarak) 50.000 kişi bulunduğunu ifade etmişti. El Salvador’un şirketlerin Bitcoin kabul etmesini gerektiren yeni yasası sonucunda mağazalardaki dijital ödeme seçenekleri büyüyor. İnsanlar artık banka hesapları olmasa dahi ödeme yapmak için Chivo benzer şekilde herhangi bir cüzdan kullanmayı seçebiliyor.   Bukele, Salvadorluların havale ücretlerine yılda 400 milyon dolar harcadığını tahmin ediyor. 2018’de ABD’den gelen havalelerin El Salvador’un GSYİH’sının (gayri safi yurt içi hasıla) %21’ini oluşturduğu bildirildi.

Chivo Cüzdanıyla İlgili Endişeler Var

Bukele ek olarak, 7 Eylül’de ATM’lerin yanında piyasaya sürülen ve aksaklıklar sebebiyle bir süre çevrimdışı olan Chivo cüzdanının kullanıma sunulmasıyla ilgili oluşan teknik sorunları da kabul etti. Başkan, hükümetin banka havaleleri ve bloke hesaplarla ilgili olan sorunları da dahil olmak suretiyle sorunların %95’ini çözdüğünü iddia ediyor.

El Salvador’un bitcoini yasal para olarak kabul etmesinin derhal peşinden cüzdanın süratli bir halde piyasaya sürülmesi, gizlilik endişelerini arttırdı ve geliştiriciler daha ilk günden bazı hatalara dikkat çekti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.