HaberlerAltcoin Haberleri

Günün En İyi Performansını Gösteren Bittorent Neden Yükseliyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dosya paylaşım tokeni Bittorrent (BTT), BitTorent Chain’in ana ağının 12 Aralık’ta başlatılacağı ve dolaşımdaki tüm tokenlerin değerinin yeniden ayarlanacağına ilişkin haberleri takiben bugün yükselişe geçti.

Bittorent Günün En İyileri Arasında

Son 24 saatte %67 artan BTT, yazı kaleme alınırken (15:00) 0.003947 dolardan işlem görüyor. Bu güçlü kazançlar BTT’yi merkezi olmayan finans (DeFi) tokeni SPELL’in hemen arkasında, piyasa değeri açısından top 100 coin arasında günün en iyi performans gösteren ikinci tokeni konumuna getirdi.

Bttusdt
Bttusdt

Bugünkü fiyat artışları, borsalarda keskin bir şekilde artan işlem hacimlerini beraberinde getirdi. Dün 721 milyon dolar olan 24 saatlik BTT işlem hacmi, yazı kaleme alınırken 2.6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Token işlemleri için en aktif borsa Upbit olurken, ardından Binance geldi.

BitTorent Inc.‘nin duyurusuna göre BTTC, yani yeni BitTorent Chain, akıllı sözleşmelerin daha iyi ölçeklendirilmesi için çeşitli yan zincirlerden yararlanan bir “heterojen çapraz zincir birlikte çalışabilirlik protokolü olacak.

Yeni blok zinciri proof-of-stake konsensüs mekanizmasına dayanacak ve ilerleyen zamanlarda daha fazla zincirin desteklenmesiyle Ethereum (ETH), Tron (TRX) ve Binance Smart Chain (BSC) arasında birlikte çalışabilirliği sağlayacağı söyleniyor.

Aynı zamanda duyuruda eski BTT tokenlerinin 1:1.000 oranında yenileriyle değiştirilebileceği belirtildi. Buna göre toplam token arzı da mevcut 990 milyardan 990 trilyona çıkarılırken, toplam piyasa değeri aynı kalacak.

BitTorrent, yeni ana ağ hayata geçtiğinde BTT tokeninin kullanım durumları arasında ödüller karşılında staking, protokolde yönetime katılım ve BTTC blok zincirindeki token transferleri için gas ücretlerinin ödenmesinin yer alacağını söyledi.

CoinGecko’ya göre BTT, yazı kaleme alınırken en değerli 51. varlık konumunda olup, toplam piyasa değeri 3.465 milyar dolardır.

Btt Coingecko
Btt Coingecko

 

Başlangıçta Tron blok zinciri üzerine inşa edilen token, dosya paylaşımı istemcileri BitTorret and µTorrent’in kullanıcıları arasında daha yüksek indirme hızları karşılığında ödeme olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Söz konusu iki yazılım istemcisinin geliştiricisi BitTorrent Inc., 2004 yılında kurulmuş ABD merkezli bir şirkettir. BitTorrent / µTorrent bugün merkeziyetsiz dosya paylaşımı için büyük eşler arası ağlardandır. Şirkete göre dünya çapında 90 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahipler.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.