Haberler

Çin’den Tether’e Karşı Engel!

Çinli yetkililer, Tether (USDT) gibi kripto para birimlerinin döviz ticaretinde kullanılmasına karşı önlem alarak, büyük kripto para yasağının üzerinden iki yılı aşkın bir süre geçtikten sonra bu konuda adım atıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Çinli yetkililer, Tether (USDT) gibi kripto para birimlerinin döviz ticaretinde kullanılmasına karşı önlem alarak, büyük kripto para yasağının üzerinden iki yılı aşkın bir süre geçtikten sonra bu konuda adım atıyor.

Çin Yüksek Halk Savcılığı (SPP), ülkenin en üst düzey yasal takip organı olarak, yuan’ın diğer geleneksel para birimleriyle ticaretinde USDT’nin kullanılmasını kesin bir şekilde yasakladı.

Kurum, Devlet Döviz İdaresi (SAFE) ile işbirliği yaparak 27 Aralık’ta yayınladığı bir bildiriyle, sınır ötesi döviz işlemlerinde Tether kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınmasını talep etti.

SPP ve SAFE, Tether’in para birimleri arasında değiştirilmesinin yasa dışı olduğunu açıkça ifade etti. Yetkililer, yerel şubelerin yasa dışı döviz işlemleri ve suç teşkil eden faaliyetleri önlemek için birlikte çalışması gerektiğini sık sık vurguladı.

83Adc4Ee B959 40E2 83B4 F78C2Ed8Bc38
Çin'den Tether’e Karşı Engel! 3

Çin’de Yasaklar Devam Ediyor!

Çinli yetkililer, kripto para ticaretini içeren her türlü etkinliğin yasa dışı olduğunu vurguladılar.

Ayrıca, açıklamada dikkat çekilen bir olayda, kripto ve yerel para birimi ticaretiyle ilgili olarak RenrenBit adlı tezgah üstü kripto ticaret masasının kurucusu Zhao Dong’un ceza aldığı belirtildi. Dong, UAE dirhemleriyle USDT satın alarak, bunları yuan ile takas ettiği için yedi yıl hapis ve 322.000 dolar para cezasına çarptırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.