Altcoin Haberleri

Circle ve Solana Ortaklığı Heyecan Yarattı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para şirketlerinin kendi aralarında yaptığı ortaklıklar sektörde büyük ilgi görmeye devam ediyor. Son olarak ödeme firması Circle ile Solana (SOL) arasındaki ortaklık haberi basında geniş yankı buldu. Buna göre Circle, Euro Coin projesinin Solana blok zincirine taşıyacak. Böylelikle şirket kendi çapraz zincir protokolünü 2023 yılının ilk yarısında Solana ekosistemine genişletmiş olacak.

Euro Coin Girişimi Dikkat Çekti

Eurocoin

Kripto para piyasasında önde gelen sabit kripto para birimlerinden olan USDC, bilindiği üzere Circle şirketi tarafından piyasaya sürülüyor. Firma son olarak geçtiğimiz haziran ayında USDC’nin Avrupa versiyonu olarak Euro Coin’i çıkarmıştı. Benzer çalışma sistemine sahip olan Euro Coin, dolar yerine Euro’ya sabitlendi. Euro Coin, şu anda Ethereum blok zincirinde faaliyetine devam ederken, şirket Solana ağına genişleyeceklerini açıkladı.

Euro Coin Artık Solana Blok Zincirinde

Konuyla ilgili Circle tarafından yapılan açıklamada, FTX borsasının Solana ağında başlatılacak Euro Coin’e destek vereceği belirtildi. Solana Labs ödemeler müdürü Sheraz Shere ise şu açıklamada bulundu : “Euro Coin’in Solana’da kullanılabilirliği, anlık döviz için yeni kullanım durumlarının önünü açıyor, yeni bir temel para birimine sahip yatırımcılar için opsiyonellik sağlıyor, Euro Coin borç verme ve borç almaya izin veriyor ve Solana Pay’de bir ödeme para birimi olarak USDC ile birlikte sunulacak.” Bu gelişme kripto para sektörü açısından da olumlu karşılandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.