Haberler

Coinbase, ABD Mahkemesi Tarafından SEC Aleyhinde Haklı Bulundu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Coinbase ve SEC arasındaki dava hakimi, staking programının bir yatırım sözleşmesi satışı olabileceğine karar verdi. Coinbase’in tek kazancı, cüzdan uygulamasının bu şekilde değerlendirilmemesiydi. Ancak kararların ardından Bitcoin fiyatlarında ani bir düşüş yaşandı.

Geçen yıl haziran ayında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase borsasına karşı açılan davada, hakimden beklenmedik kararlar çıktı. Her iki tarafı da şaşırtan bu kararların çoğunlukla SEC’in lehine olması, dikkatleri üzerine çekti.

Image 37

Manhattan bölge hakimi, SEC’nin Coinbase borsasının staking programının kayıtsız menkul kıymet satışı olduğu iddiasını onayladı. Coinbase’in federal yasalara uygun olarak bir borsa, broker ve takas şirketi olarak faaliyet gösterdiğini belirten hakim, staking programının kayıt dışı yatırım sözleşmesi satışı olduğuna karar verdi.

Bununla birlikte Coinbase’in, davanın düşürülmesi yönündeki talebi de hakim tarafından kabul edilmedi.

Coinbase’in yargıtayda başardığı kısmi bölümlerden biri, cüzdan uygulamasıyla ilişkilendirildi. Coinbase’in uygulama vasıtasıyla sunulan cüzdan hizmetinin, bir aracı faaliyeti olmadığı dile getirildi ve SEC’nin bu kapsamda, yani cüzdan uygulamasının da kayıtsız yatırım sözleşmesi satışına aracılık ettiği suçlamaları reddedildi.

Karardan Sonra Bitcoin Düşeşe Geçti!

Bitcoin’un fiyatı, kararın duyurulmasının ardından 69 bin dolar seviyesine gerileyerek, aynı süreçte Coinbase’in hisse senedi COIN ise 258 dolar seviyelerine kadar düştü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.