Haberler

Luna Foundation Guard, Bitcoin UST Stablecoin Rezervi için 1 Milyar Dolar Artırdı

Luna Foundation Guard (LFG), UST stabilcoin'i için Bitcoin cinsinden merkezi olmayan bir rezerv oluşturmak için 1 milyar dolarlık özel token satışı sağladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Büyük artış, Terra ekosisteminin doğal varlığı olan LUNA tokeninin satışı yoluyla yapıldı. Finansman; Jump Crypto, Three Arrows Capital, Republic Capital, GSR, Tribe Capital, DeFiance Capital ve bir dizi melek yatırımcı dahil olmak üzere olağan risk sermayesi devlerinin katılımını içeriyordu.

22 Şubat’ta Terra, milyar dolarlık özel token satışının kripto para birimi endüstrisinin bugüne kadarki en büyük satışlarından biri olduğunu tweetledi. Satış gelirleri ile Terra UST stablecoin için Bitcoin cinsinden bir forex rezervi oluşturulacak.

Kâr amacı gütmeyen LFG, Ocak ayında Singapur’da, bu yazının yazıldığı sırada piyasa değeri açısından dokuzuncu en büyük olan Terra ekosistemini yönetmeye ve büyütmeye yardımcı olmak için kuruldu.

UST ve BTC

Terra’nın UST sabit parası (TerraUSD) şu anda 12,3 milyar dolarlık piyasa değeriyle sektördeki dördüncü en büyük sabit paradır. Arzı geçen yılın aynı döneminden bu yana neredeyse %2.000 artarak DAI’yi geçmesini sağladı.

UST, talebe yanıt olarak arzın büyüdüğü ve küçüldüğü algoritmik bir stabilcoindir. Terra ekibi, algoritmik stablecoin’lerin ortak eleştirilerinden birinin “yansıtıcı doğası ve bir “banka kaçışı” senaryosunun varsayımsal riski” olduğuna dikkat çekti. Bu, benzer matematiğe dayalı diğer DeFi stablecoin’lerinde zaten meydana geldi. Terra, bir rezervin bu tür durumları hafifletmeye yardımcı olacağını belirtti:

“Merkezi olmayan bir Rezerv, sistemin dönüşlülüğünü azaltan daralma döngülerinde sabitlemeyi sürdürmek için ek bir yol sağlayabilir.”

Rezerv başlangıçta BTC’yi kullanacak, ancak zamanla ilişkisiz diğer varlıklarla stoklama planları var. VC şirketleri tarafından satın alınan LUNA jetonları, dört yıllık bir hak kazanma süresi boyunca kilitlenecektir.

Bu ayın başlarında Terra, Major League Baseball’dan Washington Nationals ile bir ortaklık duyurdu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.