Altcoin Haberleri

Coinbase saldırısında mağdur olanlar mahkeme yolunda: Sorumlu Coinbase’tir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer alan, ABD’nin en büyük kripto borsası konumunda bulunan Coinbase, geçtiğimiz yıl sistematik bir siber saldırıya maruz kalmıştı. Söz konusu saldırılarda borsanın birçok kullanıcısının kripto varlığı çalınmıştı. Wall Street Journal haberine göre saldırıda para kaybeden bazı mağdurlar bir araya gelerek, Coinbase borsasını bu mağduriyetin sorumlusu olarak gösterdi ve borsayı dava etme yoluna gitti.

96 KİŞİ COINBASE’E DAVA YOLUNDA

Coinbase Case 96 People

Habere göre 96 kişiden oluşan grup, şirketin kendilerini korumak için yeterli ve gerekli çabayı göstermediğini iddia ediyor. Ayrıca grup, söz konusu mağdurların yanlışlıkla hesaplara erişim izni vermesine neden olan Coinbase Wallet yazılımındaki sorunların düzeltilmesi konusunda daha önce Coinbase’i defalarca bilgilendirdiklerini belirtiyor. Bununla birlikte, 96 kişiyi temsil eden Avukat Eric Rosen, Coinbase’e karşı açılan dava benzeri tahkim talebi sonrasında, “Bunu destekleyecek altyapıları olmadan bir de finans kurumu olmaya çalışıyorlar” dedi.

“HİÇBİR PROSEDÜRLERİ YOK”

Coinbase’in bu tür dolandırıcılıkları engelleyecek hiçbir prosedürünün olmadığını ifade eden Rosen, tahkim talebinde bankalarda uygulanan sisteme benzer bir sistemin Coinbase için de uygulanmasını istediklerini belirtti. Bankaların yetkisiz transferler için banka kartı kullanıcılarına geri ödeme yapmasını gerektiren kuralların Coinbase mağdurları için de uygulanması gerektiğini dile getiren Rosen, kurbanların çoğunun Coinbase’teki prosedür eksikliğinden zarar ettiğini iddia etti. Sürecin nasıl işleyeceği ve Coinbase’tan ne yönde bir açıklama geleceği merak ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.